Waar is een kaars eigenlijk van gemaakt? En hoe kan het dat een kaars brandt? In deze blog gaan we daar dieper op in.

Kaarsen bestaan al duizenden jaren. De oudste kaarsen die archeologen hebben gevonden bevonden zich in het graf van de Egyptische farao Toetanchamon. Als we Wikipedia erbij pakken lezen we dat de Etrusken eeuwen voor Christus ook als kaarsen gebruikten. Zij doopten stukken touw in olie, pek of vet. Kaarsen waren vroeger van essentieel belang in het dagelijks leven. Ze zorgden s ’avonds voor licht. Maar ook bijvoorbeeld overdag tijdens het werk aangezien er nog geen glazen ramen bestonden. Kaarsen werden meestal gemaakt van vet of bijenwas. De lont werd gemaakt van katoendraden. De kaarsen werden ook gebruikt om de tijd bij te houden. In de kaars zaten ringen die het uur aangaven.

Kaarsen in 2014

Tegenwoordig worden kaarsen vooral gemaakt van stearine of van paraffine. Stearine is een mengsel van verschillende zuren en paraffine wordt gewonnen uit aardolie. In tegenstelling tot vroeger worden kaarsen niet meer met de hand gemaakt, maar in de fabriek. Vroeger bestond er het kaarsenmakers gilde. Alle kaarsenmakers uit de stad waren hierbij aangesloten.

Ze verzorgden de opleiding tot kaarsenmaker en werkten samen op verschillende punten.

Kaarsen als relatiegeschenk bij europromos.be

Zintuig.nl verkoopt ook kaarsen. De kaarsen zelf bedrukken wij niet maar de houder zoals het glas of het doosje bedrukken wij wel en kunnen we zelfs laten graveren. Ideaal om weg te geven als relatiegeschenk of aan uw werknemers. Wat is er nou sfeervoller dan een kaarsje? Benieuwd geworden? Kijk op europromos.be voor de voorwaarden.

 

Weergaven: 6

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden