gratis kinderboeken voor kinderen met dyslexie

 

www.gratiskinderboek.nl is een site speciaal voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie.

Op deze site staan kinderboeken die GRATIS gedownload kunnen worden. De boeken zijn geschreven voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het leesniveau loopt van AVI-M3 t/m AVI-E6. (Bijna) alle boeken zijn voorzien van illustraties, die gemaakt zijn door studenten van de Kunstacademie Rotterdam en bij een aantal boeken is het nieuwe lettertype ‘Dyslexie’ toegepast, dat speciaal is ontworpen voor kinderen met dyslexie. Kinderen reageren bijzonder enthousiast na het lezen van de boeken.

Een aantal boeken wordt reeds aangeboden met een zgn. ‘page-flip’, waarbij de bladzijden omgeslagen kunnen worden op het scherm. De rest van de boeken volgt spoedig.

www.gratiskinderboek.nl is ruim anderhalf jaar in de lucht en er zijn al bijna 50.000 downloads.

De site wordt aanbevolen door het Steunpunt Dyslexie van het Steunpunt Passend Onderwijs, het Expertise Centrum Nederlands en door de Nederlandse en de Belgische Dyslexie Vereniging.

De site is een onderdeel van de Stichting Lezen is Gezond.

Sinds kort kunt u Stichting Lezen is Gezond volgen via Facebook (www.facebook.com/gratiskinderboek), dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe boeken en andere ontwikkelingen.

Contact via arco@gratiskinderboek.nl

Weergaven: 27

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden