Een expo over burgerwetenschap in jouw gebouw?

Citizen science of burgerwetenschap is wetenschappelijk onderzoek dat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, vaak in samenwerking met of onder begeleiding van (professionele) wetenschappers. Het Curieuzeneuzen project, dat in 2018 met hulp van 20.000 citizen scientists de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen in kaart bracht, is een typisch (en spectaculair) voorbeeld van wat burgerwetenschap is en wat het teweeg kan brengen. Citizen science zit erg in de lift, internationaal, maar ook in Vlaanderen. 

Scivil, het Vlaamse kenniscentrum voor citizen science (www.scivil.be) werkte een tentoonstelling uit van 16 panelen over citizen science. 3 van de panelen leggen uit wat citizen science is, de overige 13 lichten citizen science projecten die op dit moment actief zijn in Vlaanderen. Van genetisch stamboomonderzoek, over het opsporen van oogziektes tot het in kaart brengen van veilige fietsroutes: de diversiteit van citizen science in Vlaanderen wordt in beeld gebracht met korte, wervende teksten en mooie foto's.

De expo was in oktober en november 2019 opgesteld in De Krook en de panelen worden op dit moment licht bijgewerkt en opnieuw gedrukt. De panelen kunnen op zichzelf staan en hebben geen systeem nodig om op te hangen. Heb je interesse om deze tentoonstelling enkele weken in jouw bib, GC of CC op bezoek te krijgen? Neem contact op met Jef bij scivil: jef@scvil.be

Weergaven: 25

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden