‘de Steen van Brunhilde’: eerste roman van Ingemunsternaar Mike Van Acoleyen

Een wilde dans van persartikels, dagboekfragmenten, dialogen, poëzie, essay, wetteksten, pamfletten, bijbelse parabels, geschiedschrijving, avonturenverhalen, science fiction, humor, fantasy, spionage en mysterie, tot aan een ingenieuze ontknoping.

Op 21 december 2014 verstoort een bijzonder gebeurtenis de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Uit het niets verschijnt een gitzwart, drie meter hoog eivormig voorwerp, drager van een raadselachtige tekst. De VN brengt inderhaast vijf gerenommeerde wetenschappers bij elkaar in een ad-hoc werkgroep, met onbeperkte middelen en een duidelijke opdracht : zoek uit van waar dit voorwerp komt, wat het betekent en of er een veiligheidsrisico is? Gedurende vier maanden ontspint zich een speurtocht die de wetenschappers van New York over Brussel naar een kasteeltje in Steenokkerzeel brengt. Ze raken verstrikt in een web van geheimhouding, spionage en militaire conflicten. Het ei geeft stuk voor stuk zijn geheimen bloot, een geschiedenis van de toekomst, de mensheid van oorsprong tot ondergang. Met de nodige humor brengt Mike Van Acoleyen een verhaal op verschillende niveaus. Het verslag van een wetenschappelijke speurtocht. Een wereldgeschiedenis in zeven era’s waarvan de huidige, de tweede era, bijzonder cruciaal blijkt. De strijd van de VN voor haar eigen overleven en voor de wereldvrede. Alles cumuleert in een bijzondere ontknoping.

'De Steen van Brunhilde' (229 pagina's ISBN 9789402115925) is gepubliceerd via het self publishing platform Brave New Books. Het boek is te koop bij bol.com via http://www.bravenewbooks.nl/mikevanacoleyen

Over Mike Van Acoleyen

Ingelmunsternaar Mike Van Acoleyen is 46 jaar. Naast 'de steen van Brunhilde', zijn debuutroman, publiceerde hij ook 'afval en materialen, een gegidste wandeling door een boeiend beleidsdomein', en werkte hij mee aan diverse andere publicaties binnen zijn vakgebied. Met een aantal essays won hij prijzen bij Schoon Schip, WEL, Natuur@Techniek en provincie Antwerpen. Mike is landbouwkundig ingenieur, en doorliep een professionele loopbaan eerst bij OVAM (de openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij) en nadien bij ARCADIS waar hij projectleider is voor beleidsstudies, vaak voor de Europese Commissie. Mike is gehuwd met Heidi Plets en heeft een veertienjarige zoon Brendan. Hij woont in Ingelmunster. Naast schrijven is Mike ook actief in de lokale politiek, als oprichter van de hulporganisatie 'design for a new future', als blogger en als ontwerper van lichtschilderijen.

Websites:

http://www.bravenewbooks.nl/mikevanacoleyen

www.designforanewfuture.be,

www.facebook.com/mike.van.acoleyen

www.qgrafiek.wordpress.com.

 

contactgegevens :

mike.van.acoleyen@gmail.com

Izegemstraat 151

8770 Ingelmunster

0472 6092 88

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden