Bibliotheekactie vrijdag 30 oktober bij opening boekenbeurs

Beste Collega's,

Het fundament van de bibliotheekwerking dreigt in te zakken : collectiebudgetten verminderen, openingstijden worden verminderd, aanvragen van ibl in de provincie Antwerpen worden  onbetaalbaar (bibklant dient soms 16 euro te betalen),wat  ontvangt de bib nog concreet aan gelden  met de  overheveling bibbudgetten naar gemeentefonds?, komt er ondersteuning voor samenwerkingsverbanden?, ...

Kortom, ik sta al meer dan 30 jaar in het bibvak en maak me ernstig zorgen over de toekomst van de bibs.

Daarom nu al mijn oproep om op vrijdag 30 oktober bij de "officiële" opening van de boekenbeurs post te vatten met zoveel mogelijk bibpersoneel voor het bouwcentrum in Antwerpen met één slogan : BIB BIB GEEN HOERA!!!

We stellen Gatz voor de keuze : gaat hij de Vlaamse bibliotheken laten verdwijnen of gaat hij hen ondersteunen : vraag voor dialoog met bibliothecarissen en opstellen van een actieplan.

Ik ben onvoldoende vertrouwd met sociale media, ben ook nog met vakantie van 17 september tot en met 11 oktober, maar zou graag voor elke provincie 1 contactpersoon willen waarmee we aan tafel kunnen zitten om deze actie goed voor te bereiden.  Ik heb doelbewust de VVBAD hier buiten gelaten met alle respect voor hun zienswijze die ik niet altijd deel.

We dienen aan Gatz te laten zien dat bibliothecarissen/bibpersoneel geen brave doetjes zijn, maar wel ernstig bekommerd zijn om de toekomst van de bib.

Zou bij deze actie ook graag auteurs willen betrekken : n.a.v. hetze rond verdwijnen van de verplichting om nog een bib op te richten in 2016 hebben verschillende auteurs stelling ingenomen voor de bib.

Verspreid deze mail onder collega's.  Vorige week zondag stelde Chris De Stoop in het radioprogramma Touché van Freidl Lesage dat protest, ook al haalt het misschien niets uit, een vorm van zelfrespect is.

Collega's uit Vlaanderen, in 1986 heb ik mee de bibactie op poten gezet "Binnenste buiten", nu bijna 20 jaar later is de situatie nog dramatischer.

Mag ik van jullie steun verwachten?

Karel Michielsen, bibliothecaris Vorselaar

vorselaar@bibliotheek.be

Weergaven: 23

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden