Geachte heer, mevrouw,


Vorig jaar heb ik 3 boeken op de Nederlandse markt gebracht.
Graag zou ik die willen aanbieden om in de Vlaamse bibliotheken te plaatsen.
Mocht u een fysiek exemplaar van deze boeken willen ontvangen ter beoordeling, dan kan ik daarvoor zorgen.

Ten eerste

Actueel en bijzonder boek over de relatie tussen een vader en zoon ten tijde van Corona
Hieronder een mail van recensente Hanneke Tinorcenti over de 3 verschenen boeken: 1 novelle, 1 roman en 1 verhalenbundel

"
Goedemiddag ….
Met plezier en enthousiasme maak ik u attent op een bijzonder en actueel boek van een nog (te) onbekende, doch zeer getalenteerde auteur, Jeroen Rook. Zijn novelle ‘Spaanse vlag’, breng ik u juist nu onder de aandacht aangezien het bijzonder geschikt is als cadeau voor de komende feestdagen en het een zeer actueel thema herbergt: Covid-19.
‘Spaanse vlag’ kent een ruime doelgroep, te weten jeugd tussen 16 en 18 jaar, maar óók de ouders van deze jongeren. Wat een vreemde doelgroep zult u denken? Welnu, dat heeft te maken met het feit dat de hoofdpersonages in ‘Spaanse vlag’ vader en zoon zijn. De zeventienjarige Anton is gameverslaafd en gebruikt zo nu en dan drugs, tot wanhoop van vader David. Anton lijkt in niets op zijn vader, die een groot liefhebber is van literatuur. David werkt als souffleur bij een theatergilde en zit, ten gevolge van Covid-19 thuis omdat de theaters gesloten zijn. Davids vrouw Ans was een van de eerste Coronaslachtoffers en vader en zoon zijn derhalve op elkaar aangewezen.
‘Spaanse vlag’ is een prachtig en zeer actueel verhaal over een vader en zoon die elkaar onder moeilijke doch eigentijdse omstandigheden proberen terug te vinden.
Dit boek is niet alleen qua verhaal bijzonder actueel, maar het is ook nog eens zeer fraai geschreven door Rook. Het zou mij niet verbazen wanneer ‘Spaanse vlag’ zijn grote doorbraak zou betekenen.
verschenen in november 2020
https://www.bruna.nl/boeken/spaanse-vlag-9789464183672

Ook Rook….
Overigens verschijnt een dezer dagen bovendien een bijzonder fraaie verhalenbundel van Jeroen Rook.
‘In de gietijzeren vuurkorf’ is een bundel voor volwassenen tussen de 20 en de 50. Een verhalenbundel waarbij de verhalen op uiterst geraffineerde wijze met elkaar verweven zijn en die de lezer meeneemt in een universum waarbij geleidelijk inzicht ontstaat.


verschenen in december 2020
https://www.bruna.nl/boeken/in-de-gietijzeren-vuurkorf-9789493023734


Nog meer Rook…
Rook debuteerde in 2018 met het enthousiast ontvangen ‘Uit de zwartlederen koffer’; een uiterst fraai geschreven bundel die is samengesteld uit een aantal zeer uiteenlopende verhalen. Terugkerende thema’s zijn: liefde, erkenningsdrang, schuldgevoel en het dilemma tussen je hart volgen óf te doen wat er van je verlangd wordt.
Na dit debuut verscheen eerder dit jaar de psychologische roman ‘De draad kwijt’ met zijsporen naar Sciencefiction en Fantasy

verschenen in september 2020
https://www.bruna.nl/boeken/de-draad-kwijt-9789493023567

Een psychologische roman over Floris die, nadat hij cum laude afstudeert aan de universiteit, aan de slag gaat als onderzoeker in opleiding. Floris wil promoveren op robotica. Zijn wens is om robots naar een hoger niveau te brengen. Hij creëert een robot die hij Ave noemt, als anagram van Eva, het meisje, waar hij al sinds zijn tienertijd verliefd op is.

Rook zelf…
Jeroen Dirk Rook studeerde aan de TU in Delft en werd, na enkele omzwervingen, cameraman. In zijn werk als cameraman kan hij weliswaar een deel van zijn creativiteit kwijt, maar zijn ware passie is schrijven.
Rook: “Het vuur van creëren kon niet geblust worden in de knop van de premature bloem. Schrijven is een kwelling, maar het niet-schrijven een nog veel grotere.”

Praktische informatie


Spaanse vlag | Paperback | 153 pagina’s | € 19,--

De draad kwijt | Paperback | 9789493023567 | 260 pagina’s | € 19,--
In de gietijzeren vuurkorf | Paperback | 9789493023734 is verschenen in december 2020| € 19,50 "

Ik hoop spoedig van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Dirk Rook, auteur

Weergaven: 6

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden