De bib van Kapellen wil een kleine collectie vinylplaten opstarten. Er is vraag naar en wij willen hier graag in mee gaan. Graag wensen wij meer informatie in te winnen welke bibliotheken deze collectie ook aanbieden en bij welke leverancier zij aankopen. Graag zouden wij ook willen weten hoe dit materiaal wordt aangeboden en hoe de beveiliging hiervan gebeurd.

bib Kapellen Robert

Weergaven: 148

Berichten in deze discussie

Dag Robert,

Ook wij, bib Waregem, zijn hier vorig jaar mee gestart. Na 'marktonderzoek' hebben we vooral klassiekers (Stones, Dylan, Nirvana,...) aangekocht, aangevuld met een aantal recentere platen. We hebben een collectie van een 100-tal lp's, die kan je bekijken via onze catalogus. Na evaluatie zal deze eventueel nog aangevuld worden. De aanschaf gebeurde via onze plaatselijke muziekleverancier. Maar nu vinyl terug in is, kan je zowat overal bestellen: speciaalzaken (bv. Music Mania), groothandels, online,...

De lp's worden in de muziekafdeling gepresenteerd. Ze worden alfabetisch in de rekken geplaatst per genre (soundtrack, blues, jazz, pop/rock). De platen worden in de hoes beveiligd met een tag. Omdat ze niet via onze inleverbus kunnen passeren (te breekbaar), worden ze manueel uitgeleend en ingeleverd aan de infobalie. Dit zorgt ook voor een extra controle (alles aanwezig enz.). Na inleveren worden de vinyls telkens uitgebreid gecontroleerd. Aandachtspunt, na controle worden wel af en toe krassen ed. vastgesteld. Vinyl moet echt met de nodige zorg behandeld worden, en dat gebeurt niet altijd door de lener. Stellen we schade vast, dan mailen we de lener onmiddellijk. Als de plaat niet meer (zonder haperen) af te spelen is, moet deze vergoed worden.

Verwacht zeker geen hoge uitleencijfers. Vinyl is en blijft niche. Maar je spreekt er wel een kleine, maar fijne ;-), groep muziekliefhebbers mee aan. Gezien de dalende uitleencijfers in de muziekafdeling, is het wel een mooie manier om toch nog muziek op een fysieke manier aan te bieden. Gekoppeld aan deze collectie vragen we ook af en toe een bekende muzikant om te komen vertellen over zijn vinylcollectie. Zo ontvingen we al Mauro, Frank Vander linden en Bert Ostyn. Telkens waren dit geslaagde activiteiten en een plezante manier om muziek nog eens in de kijker te zetten in de bib.

Succes!

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden