Wij zouden willen beginnen met het uitlenen van verteltassen. Doelgroep is in eerste instantie het 1ste en 2de leerjaar. In een verteltas zou een boekje zitten en een aantal opdrachten waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Die opdrachten kunnen variëren van een memospel tot een kleurplaat. Heeft iemand ervaring met het uitlenen van dergelijke tassen? Hoe leen je die uit en hoe voer je ze in? Heeft iemand suggesties voor boekjes en opdrachten?

Weergaven: 705

Berichten in deze discussie

In bibliotheek van Bocholt (en uitleenpost Kaulille) lenen we verteltassen uit. Deze verteltassen worden gemaakt door ouders van kleuters ism leerkrachten van kleuterschool. Ze worden vnl uitgeleend aan kleuters (samen met ouders) en leerkrachten.Aan elke tas hangt buiten een opsomming van alles wat in de tas zit. Aan elk zakje in de tas hangt nogmaals een kaartje met de inhoud van het zakje. Uitleentermijn is zelfde als boeken (3 weken). Als de tassen worden teruggebracht worden ze volledig gecontroleerd of alles nog aanwezig is. Voorbeelden van titels kan u vinden bij in onze catalogus : www.bili.be, bibliotheek Bocholt, trefwoord verteltas.

Dag Nathalie

 

Ik hoorde in het begin van het schooljaar in de gemeentelijke basisschool in Diegem dat zij al langer hiemee werkten.

Je zou mss. best je vraag ook kunnen doorspelen aan de lokale scholen.

Meer info vind je alvast op http://ebookpp.com/ve/verteltas-doc.html

 

Voor het uitlenen kan je op dezelfde manier te werk gaan als met fundels. Meestal wordt er een standaard overeenkomst opgemaakt (A4 'tje) en een waarborg gevraagd.

Meer info hierover vind je op http://www.bibnet.be/portaal/Bibnet/Collectie/Fundels/

 

Veel succes

Groetjes

Patty

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden