Wij overwegen om te starten met de aankoop en uitleen van Fundels.  Onze beheerraad vindt deze vrij duur en maakt zich zorgen over mogelijke beschadigingen aan de fundels of de bijhorende software.  Daarom zou zij willen adviseren om deze wel gratis uit te lenen, maar wel een waarborg te vragen.  Men wil echter eerst weten hoe andere bibliotheken hiermee omgaan.

Vandaar volgende vragen :

Zijn er nog bibliotheken die een waarborg vragen voor de uitleen van fundels?

Gebeurt het vaak dat er schade is aan de fundels of de software en is deze makkelijk vast te stellen?

Weergaven: 215

Berichten in deze discussie

Wij (bib Herentals) lenen al enkele maanden Fundels uit. Leengeld vragen was voor ons geen optie, een waarborg hebben we wel overwogen. Uiteindelijk lenen we toch gratis uit en vragen we geen waarborg omdat dit weer extra administratie vraagt aan de balie en omdat we denken dat het een drempel zou kunnen zijn voor een aantal leners (o.a. leerkrachten).

We hebben tot nu toe nog geen schade gehad aan de boeken of software. Een enkele keer kregen we wel de melding van een lener "dat het niet werkt", maar bij controle in de bib of bij mij thuis bleek telkens alles in orde. Het probleem lag dus bij de (computer van) de lener.

Beste

 

Wij lenen al verschillende maanden fundels uit. We vragen een waarborg van 10 euro en verder geen leengeld. Tot nu toe hebben we nog geen enkele beschadiging vastgesteld.

Met vriendelijke groeten

Leen Boermans

bibliothecaris Beerse

leen.boermans@beerse.be

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden