Wat vinden jullie van de strips van Urbanus? Staan die bij jullie bij de jeugd, tieners of zelfs bij de volwassenen?
Bij ons staan ze bij de jeugd en het zijn dan ook vooral de kinderen die ze graag lezen. Maar als ik de strips die ze nu maken van Urbanus vergelijk met die die ik las als kind (oje ik word oud :-) )merk ik toch een groot verschil op.

Het laatste nummer is 'Het pedo-alarm'.

Vinden jullie dat het nog kan om die te laten ontlenen door kinderen of ben ik gewoon te preuts? :-)

 

Wat is jullie mening hierover?

Weergaven: 883

Berichten in deze discussie

In Rotselaar staan ze bij de jeugd. Maar die reeks van de Vernepelingskes zetten we zowiezo bij de volwassenen.

Groetjes,

Anne

BIB Meeuwen-Gruitrode zet deze strips allemaal in de volwassenenafdeling. Wij merken wel dat de ouders deze meenemen op hun kaart maar wel degelijk om door de kinderen te worden gelezen.

 

groetjes,

Miet Stienaers

In Leopoldsburg staat Urbanus bij de jeugd.

 

Groetjes,

 

Gert

Ik heb ook getwijfeld, bij een lezing over strips met Van Linthout zei hij dat hij zijn strips bedoeld had voor volwassenen maar dat op de één of andere manier kinderen er ongeloofelijk gek op zijn. Over het stripalbum van pedo-alarm heb ik in een recensie gelezen dat het heel veel insinuatie is en als er een boek moest geschreven worden voor de jeugd over pedofilie Urbanus de beste keuze was.

Bij ons staan de Urbanus-strips ook bij de jeugd. Maar persoonlijk vind ik ze er eigenlijk ook wat over voor kinderen. Maar misschien ben ik ook te preuts :-)

Uiteindelijk heeft het ook veel te maken met de tijdsgeest. 20 jaar geleden was het niet meer dan normaal dat de jeugd taboe-werken mocht lezen, terwijl we daar nu veel gevoeliger voor zijn.

 

Als we dat even buiten beschouwing laten en louter naar objectieve zaken als tekenstijl en verhaalstructuren gaan kijken, zou ik zeggen: jeugd.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden