Beste bibcollega's. Heeft er al iemand ervaring bij het ondersteunen van een plaatselijke vzw die met STEM/STEAM-activiteiten wil van start gaan? Zijn er voorbeelden van een goeie samenwerking?

Concreet is er al de vraag om een boekencollectie op maat met boeken over Science/Technolgoy/Engineering/Arts/Mechanics aan te kopen als themastand ter promotie...

Mvg,

Raf Ermens

Bib lede

Weergaven: 319

Berichten in deze discussie

Hallo,

Met een fablab in de buurt, werken wij ook aan een collectie rond 3D-printen en programmeren. Echt veel is er nog niet verschenen. Suggesties zijn ook voor ons welkom.

We hebben wel al workshops gehad in de bib met het fablab. En we denken aan een mini-tentoonstelling met producten van het fablab.

Het meeste gebeurt online i.p.v. op print, aangezien alles snel evolueert. Misschien kan je op de website van de bibliotheek een Symbaloo maken (i.s.m. de club) met interessante websites hierrond: filmpjes met stap-voor-stap uitleg, links naar apps zoalslightbot & bee-bot, kaart waarop je kan terugvinden wie een 3D-printer heeft in de buurt, podcasts zoals moules de geek,...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden