Beste collega's,

In de bibliotheek van Menen willen we onze snippertassen wat nieuw leven in blazen.

We gebruiken nu nog steeds de rugzakken van de provincie West-Vlaanderen met de vroegere website www.winob.be (staat ook op de rugzak) maar het project van de snippertassen werd stopgezet door de provincie (en de website bestaat ook niet meer). 

Gebruiken jullie nog de beige snippertassen in jullie bibliotheek? Wat is jullie ervaring met de snippertassen, worden die vaak uitgeleend?

Zitten er enkel boeken in (of ook een knuffel of andere zaken (zoals kleurplaten, gadget)? Bij ons zitten er ook DVD's en CD's in maar ik denk er aan om deze er uit te halen.

Hoe communiceren jullie over de inhoud van de snippertas (want die is niet zichtbaar in de huidige rugzak)? Zie bijlage voor een foto van onze huidige tas. 

Alle tips zijn alvast welkom!

Hartelijk dank.

Vriendelijke groeten,

Caroline 

bibliotheek Menen

Weergaven: 242

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Dag Caroline

Wij hebben begin dit jaar onze snippertassen vervangen door bibtassen. Rugzakjes in 3 verschillende kleuren met ons logo op. Een rood rugzakje voor peuters 2+, groen voor 4+ en blauw voor 6+. In elke rugzak zitten 7 materialen. Dat zijn doorgaans 5 boeken, een knuffel of cape en een gezelschapsspelletje. Soms ook een dvd in plaats van een knuffel. Elke tas gaat over 1 bepaald thema. Dat kan vanalles zijn: de ruimte, reis door de tijd (over geschiedenis), wondere fantasiewereld, dino's, ridders, treinen, paarden, ...

Dag Sarah,

Hartelijk dank voor je antwoord. Hoeveel snippertassen hebben jullie in totaal? En gebruiken jullie nog steeds de benaming 'Snippertas' of een andere term? Zou je een foto hebben van de bibtas? 

Leuk idee om ook een cape of een gezelschapsspelletje in de snippertassen te steken! 

Mvg,

Caroline

Dag Caroline

We hebben er nu een 30tal maar er komt er wel af en toe nog eentje bij als we aan een nieuw thema denken dat tof zou zijn. We gebruiken nu de term 'bibtas'. De kinderen en ouders vinden de spelletjes en capes inderdaad heel tof. Haba en 999 games hebben heel wat kleine spelletjes die makkelijk in zo'n tas kunnen.

We hebben de tas voor de peutertjes bewust wat kleiner gemaakt omdat de kinderen de tas graag zelf dragen. En sowieso max 5 boeken per tas. In onze oude snippertassen zaten 8 boeken wat de tas wat te zwaar maakte.

Dag Caroline,

Hier even kort de werking in bib Gistel :)

  • De snippertassen worden bij ons nog steeds ingezet bij peuter- en kleuterklassen.
    De leerkracht vult zelf de snippertas naar keuze of laat een leerling met z'n ouders komen om boekjes te kiezen en de snippertas op te vullen. Op vraag maken we zelf ook themapakketten klaar voor in de snippertas.
  • Wat we ook aanbieden zijn knuffeltassen: een linnen tasje met een zelfontworpen opdruk.
    Stel zelf je knuffeltas samen: kies één knuffel, één linnen tasje en vijf boekjes uit de bib.
    Er is keuze uit: Anna, Karel, Molletje, Rupsje, Kikker, Nijntje, Dikkie Dik en Dribbel.
    Leuk voor kinderen, maar ook voor peuter- en kleuterklassen en onthaalouders! De knuffels worden na elk gebruik gewassen. De linnen tasjes zijn voorzien van een kleurplaat/knutselwerkje. (nog maar nieuw, dus nog mee bezig ;))

  • Ook bieden we dierenrugzakjes aan:
    Rugzak in de vorm van een dier met vijf prentenboeken over het dier. De boeken worden regelmatig gewisseld en vernieuwd. Leuk als je rond een bepaald dier/thema werkt of voor op vakantie, logeeruitje, ... We hebben momenteel tien verschillende dieren: aap, beer, bij, giraf, kikker, lieveheersbeestje, poes, varken, vlinder en vogel. 

Dag Freya, 

Super, de tassen zien er heel tof uit! Ook een goed idee van de dierenrugzakjes. Bedankt voor de toelichting en de inspiratie !

Mvg,

Caroline

Dag Caroline

We gebruiken nu de naam 'boekentasjes'. We werken ook met kleuren per leeftijd: baby, peuter, kleuter. Tevens zijn ze per kleur genummerd. Er zitten telkens 5 boeken en een knuffel in. Elk pakket is ingevoerd als 1 materiaal. We werken met dummies: in de tasjes in de bib zitten kopietjes van de cover van de boeken met een korte inhoud en een recensie. Deze tassen kunnen de leden omruilen aan de balie. We herkennen de tasjes snel doordat er eenzelfde voorwerpje aan hangt (een gekleurde sleutelhanger met bv een baddiertje)

We merken wel dat extra promo nodig is en belangrijk dat ze goed in de kijker staan en dat er duidelijk wordt gecommuniceerd wat het precies inhoudt.

Natuurlijk moet je na gebruik ook steeds nakijken of alles in de tas zit. Dat vraagt wel wat aandacht.

Sofie (Mechelen)

Dag Sofie, 

Hartelijk dank voor je reactie! De naam 'boekentasje' is perfect, meer moet dat niet zijn.

Hebben jullie gekleurde rugzakjes voor de boekentasjes. Ik dacht zelf meer aan transparante tassen omdat de inhoud zo zichtbaar is. Ook een goed idee om met dummies te werken!  

Bedankt voor de tips! 

Mvg,

Caroline

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden