Dag Iedereen,

In onze bib willen we onze samenwerking met de leerkrachten van de secundaire scholen uit de buurt versterken.  We sturen hen nu regelmatig een nieuwsbrief en delen via de school flyers uit om ons aanbod bekend te maken.  Aan het begin van het schooljaar gaan we persoonlijk langs. Toch vinden we dat we de leerkrachten moeilijk bereiken en zoeken we manieren om hen meer betrokken te maken. 

Hoe gaan jullie te werk?  Alle tips zijn welkom!

Katelijne

Weergaven: 171

Berichten in deze discussie

De bib Hamme heeft wel een redelijk sterke band met het secundair onderwijs in Hamme, hoewel het over niet zo veel scholen gaat ( Hamme is een middelgrote gemeente).

Projecten waar leerkrachten van het secundair onderwijs wel positief op reageren, zijn:

- wetenschapsparcours: al enkel malen hebben we mobiele experimenten van Technopolis gehuurd voor een weekje of zo en daarmee een parcours door de bib uitgestippeld. De leerlingen lossen dan wetenschappelijke vragen op over dat experiment aan de hand van boeken uit de collectie.

- boekpresentaties in de klassen: wanneer in het plaatselijke Cultureel Centrum een schooltoneel geprogrammeerd staat dat op een boek gebaseerd is of op een andere manier direct aan de bibcollectie gelinkt kan worden, dan bieden we de leerkrachten die met hun klas naar de voorstelling gaan een presentatie van het boek, de thema's en/of de auteur aan bij hen in de klas.

- poëzieworkshops door bekende auteurs tijdens de Poëzieweek.

Dag Levi,

Bedankt voor je tips.  Een wetenschapsparcours zou voor ons nieuw zijn, daar gaan we ons zeker in verdiepen.

Dankjewel!

Katelijne

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden