Beste collega's

In de bib van Heist-op-den-Berg bieden we al geruime tijd rondleidingen voor klassen aan. Na verloop van tijd zijn echter de 'vaste stramienen' wat verouderd en verwaterd. Daarom hebben we onlangs binnen de bib een werkgroepje opgericht om dit opnieuw aan te pakken.

Onze doelen:

- Per leeftijd een gerichte rondleiding aanbieden, zodat we ons aanbod ook vlot kunnen promoten en leerkrachten weten wat ze kunnen verwachten. Eveneens willen we de koppeling met de leerdoelen maken, zodat leerkrachten snel de meerwaarde van een rondleiding kunnen inschatten.

- Een handige inschrijfmodule aanbieden, liefst via website, waarop leerkrachten gemakkelijk beschikbare data vinden en dus ook snel hun rondleiding kunnen aanvragen, met vermelding van school, klas, aantal lln enz.

- Digitale tools zo veel mogelijk integreren in de rondleidingen, bijv. Bibster, of kleine opdrachtjes via apps op tablet e.d. 

- Rondleiders een houvast bieden en de rondleidingen volgens een vast stramien laten verlopen, zodat er eenvormigheid in zit en ook de voorbereiding beperkt wordt. 

- Leerlingen en leerkrachten gastvrij ontvangen in de bib en vooral met een goed gevoel, een leerrijke ervaring en tonnen leesplezier na afloop uitwuiven.

Collega's die tips, ideeën, misschien wel uitgewerkte rondleidingen op papier hebben en deze willen delen met ons, mogen ze mij steeds bezorgen! Dit kan via een antwoord hier, of mail naar hvdb@heist-op-den-berg.be

Alvast bedankt!

Weergaven: 219

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden