Beste collega's,

Wij botsen maar steeds op hetzelfde probleem met onze zelfuitleen, namelijk dat materialen die meerdere RFID tags bevatten (vb luisterboeken met meerdere schijfjes, magazines met bijlagen) foutmeldingen geven (onvolledig materiaal) en niet kunnen uitgeleend worden, ondanks dat het materiaal wel degelijk volledig is. Bijgevolg moeten deze zaken steeds aan de balie worden uitgeleend/ingenomen. Dit is echter niet mogelijk tijdens de onbemande openingsuren en dus zeer onhandig voor onze leners.

Zijn jullie dit probleem al eens tegengekomen en/of kennen jullie een oplossing? 

Alvast bedankt!

Weergaven: 236

Berichten in deze discussie

Wij hadden dat ook. 
Maar wij plakken nu 1 RFID tag op het meest essentiële. Bij naaitijdschriften is dat bijvoorbeeld op het patroon. Op boeken met CD/kaart plakken wij een extra (fluo)stickertje op de rug zodat we weten dat er een bijlage bij dat boek zit. 
 
Het blijft dan vooral belangrijk om alles goed na te kijken als het terug is. 

Beste collega's,

Ja, dit is een herkenbaar verhaal. Wij hebben sinds 2019 zelfuitleen (via bibliotheca) en sinds een jaar ervaren wij ook deze problemen.

Daarnaast ervaren wij ook steeds meer vertragingen bij bulkinnames (bv. klasbezoeken) of stellen we ook een verhoogd aantal meldingen van leners die materialen (correct) innamen maar bij thuiskomst nog op de kaart blijken te staan.

Vriendelijke groeten,

Frederika 

 

Wij werken ook met Bibliotheca en hebben dezelfde problemen.

Het helpt wel om vb reisgidsen met kaarten apart op de uitleenbalie te leggen, dus niet een tiental boeken en strips samen.  Idem voor dvd's.  Daar beperken we het aantal schijfjes tot 3 of 4 per doosje.  Grotere reeksen worden gesplitst in 2 of meer doosjes.  In elk doosje steken we ook een boostertag.  Als je dan één doosje op de uitleenbalie legt, is er meestal geen probleem.

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden