De bib van Balen wil graag meer beleving brengen in de muziek-en filmafdeling.

We kunnen er niet omheen: cd’s worden steeds minder belangrijk voor de muziekbeleving van mensen. Bibliotheken zullen in de heel nabije toekomst een weloverwogen keuze moeten maken om te blijven inzetten op de cd-collectie, of om te innoveren en een andere weg in te slaan. Want in een muzieklandschap in beweging, kan ook de bib niet blijven stilstaan.

Elke bib staat voor deze zelfde uitdaging. Idee om krachten en creatieve geesten te bundelen en hier samen over na te denken?

Zie ook https://www.cultuurconnect.be/nieuws/de-bib-een-muzieklandschap-bew....

Je loopt over van ideeën, je hebt je muziek-en/of filmafdeling  al  aangepast, of je bent vooral nog op  zoek naar good-practices.

Graag een seintje!

Ingrid Vanhoof

De Bib van Balen

Weergaven: 406

Berichten in deze discussie

Dag Ingrid

In de bib van Ronse zijn we ook  op zoek naar een bredere beleving van onze mediatheek.Een piste die wij aan het uitzoeken zijn, is de samenwerking en afstemming met ons cultureel centrum. We proberen vooral niet in elkaars vaarwater te varen, maar gaan ook intensiever op zoek naar echte samenwerkingen.

Ik volg deze discussie dus graag mee want wij willen dit ook graag verbeteren.

Dag Marlies,

alvast bedankt voor je reactie. Ook wij proberen aansluiting te vinden met wat rond ons gebeurt . We zitten niet  in een cultureel centrum; maar wel in een gemeenschapscentrum waar de programmatie vooral door lokale verenigingen gebeurt. Er is ook een muziekschool in gevestigd.

Dag Ingrid,

Ook de bib van Duffel speelt met deze vraag. Voor ons wordt het heel concreet want we gaan naar een nieuwe inrichting van  onze bib en moeten nadenken over de plaatsing van heel de collectie. Wij beschikken nog over meer dan 30.000 cd's. Muziek in de bib blijft, maar dat hoeft niet persé volledig met de drager cd te zijn... een streaming bar bijvoorbeeld invoeren. En je meer specialiseren in een bepaald genre waren de tips die we kregen op een studiedag in De Krook over muziek in de bib.  Momenteel zijn we bezig met een gerichte afvoer. Groeten, Sandra Maes, bib Duffel

Onderussen heb ik ook een groep aangemaakt 'muziek-in de-bib' ;. Wie geïnteresseerd is in dit onderwerp kan zich hiervoor aanmelden. De groep is voor iedereen toegankelijk.

Ingrid Vanhoof

de Bib van Balen

Ik heb een tweetal jaar geleden en vorig jaar geïnformeerd bij muziekweb.nl ofte de centrale discotheek Rotterdam (CDR). Het is mogelijk om bij hen een streamingabonnement af te sluiten voor je bibliotheek. Je kan dan al hun muziek afspelen - zij hebben zo goed als alles - en beluisteren binnen de muren van de bibliotheek.

De prijs die ze er voor vragen vind ik vrij hoog, althans voor een gemeente van 15.000 inwoners als Rumst.
• Eenmalige kosten voor de aansluiting: € 2.000 (exclusief BTW) ofte 2420 € incl BTW
• Jaarlijkse vergoeding van € 850 (exclusief BTW)(in 2018). In 2019 komt dit op 1050 € incl BTW/jaarlijks.

Op zich valt die jaarlijkse vergoeding van 1050€ nog wel mee, MAAR je kan dan enkel muziek beluisteren in de bibliotheek, bijvoorbeeld je klanten d.m.v een hoofdtelefoon.

Een prijs op basis van het aantal inwoners is niet mogelijk. 

In België zouden de bibliotheken Gent, Genk en Bilzen bij Muziekweb aangesloten zijn.

Steven Roels

Bib Rumst

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden