Dag collega's,

Dit najaar of uiterlijk volgend voorjaar plannen we in elke provincie een gezamenlijke aanvraag voor een provinciale projectsubsidie voor een aantrekkelijke zadendisplay met ingebouwde tablet die momenteel door MijnTuin.org tegen kostprijs ontwikkeld wordt.  Op de tablet zal een zelfuitleensysteem draaien dat momenteel bij ons al in gebruik is en op de display worden de zadenzakjes frontaal opgesteld.  De totale kostprijs zonder subsidie en incl. iPad of Android tablet ramen we op maximaal 1000 euro.

Daarnaast wil MijnTuin.org ook werk maken van de automatisering van de zadenzakjes, wat de werklast aanzienlijk zal verminderen.  Het is de bedoeling dat er bij het invoeren automatisch een PDF gegenereerd wordt met alle info, foto’s van de planten,…

De duurste optie is een gekocht zadenzakje uit pergamijn dat voorzien wordt van 2 grote etiketten.  De totale kostprijs hiervan zou op minder dan 0,10 euro per zakje komen.  Een bib die 500 zadenzakjes per jaar wil uitlenen heeft in dit scenario dus slechts 50 euro werkingsmiddelen nodig voor de zakjes en de etiketten.  We gaan ervan uit dat de bijkomende printkosten in de dagelijkse werkingsmiddelen vervat zitten.  Dit lijkt ons de meest praktische oplossing, waar vrijwel alle bibliotheken die de vragenlijst al ingevuld hebben de voorkeur aan geven. 

Rechtstreeks printen op gekochte zadenzakjes zou nog iets meer werk besparen, maar we vrezen dat dit niet met elke printer even vlot zou verlopen.  Om op papier te printen en zelf zadenzakjes te snijden, plooien en plakken zijn geen extra werkingsmiddelen nodig, maar dit is uiteraard de meest arbeidsintensieve optie.

Om zicht te krijgen op de bibliotheken die in het voorjaar van 2014 met een zadenbib willen starten en op jullie voorkeuren en mogelijkheden willen we u vragen om deze vragenlijst in te vullen.  Stuur dit bericht gerust door naar collega’s uit andere bibliotheken die mogelijk ook geïnteresseerd zijn. 

De volgende bibliotheken zijn al gestart of willen nu al communiceren dat ze volgend jaar starten om hun klanten op te roepen om zaden naar de bib te brengen: Londerzeel, Denderleeuw, Sint-Agatha Berchem, Ekeren, Berchem en Hoeilaart.  Enkele bibliotheken wachten nog op groen licht van hun bestuur, alvorens hiermee naar buiten te treden.  Daarnaast zijn er ook al heel wat initiatieven van buiten de sector die (nog?) geen aansluiting vonden bij hun lokale bib.  Alle zadenbibs die zich al gratis geregistreerd hebben bij MijnTuin.org vind je op MijnZadenbib.be.  Afgaande op de zeer positieve reacties tijdens de Mijn Zadenbib Magical Mystery Tour in mei en juni, waar een 45-tal bibliotheken aan deelgenomen hebben, verwachten we dat een 20-tal bibliotheken zullen starten in 2014. 

Op vrijdag 13 september zullen we om 13u een korte presentatie over de zadenbib geven op Informatie aan Zee in Oostende (Delvauxzaal).  De hele dag zijn we ook aanwezig met een demostand naast de stand van de VVBAD.

De presentatie van de zadenbib op Informatie aan Zee kan je hier downloaden: https://docs.google.com/file/d/0B8UB1eqiOswCcHNINXE2NGdnWTg/edit?us...

Tegen morgen is ze helemaal klaar ;-)  Mail of bel me gerust met al jullie vragen!

 

Mvg

Tim Lerno

Bib Londerzeel

052/30.13.73

tim.lerno@londerzeel.be

Weergaven: 363

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden