Collega's

Voor de jeugdbibliotheek van volgend jaar zijn wij op zoek naar een mengvorm tussen lezing en theater voor leerlingen van a) het 3de en 4de leerjaar en b) het 5de en 6de leerjaar. Bedoeling is dat er in een goed uitgeruste 'cultuur/theaterzaal' wordt 'gespeeld' voor groepen tot pakweg 200 kinderen. Ik meen me te herinneren dat bijvoorbeeld Gerda Dendooven een paar jaar geleden zoiets op de planken bracht.

Kan er iemand zijn ervaringen hieromtrent delen? Heeft er iemand concrete namen in zijn hoofd of agenda? Laat aub iets horen ...

Groeten

Bart Verschaeve

Weergaven: 380

Berichten in deze discussie

Frank Adam en Bert Dombrecht doen iets heel mooi met Zoenen met een selfie. Wel best de hoogste graad.Wim Chielens is ook een heel erg goede performer op het podium als je hem ruimte geeft om zijn ding te doen. Als performer kiest Chielens niet voor een pure lezing maar eerder verteltheater, waar zelfs een flard muziek in komt. In de frontstreek zelf plaatst hij zijn eigen teksten en verhalen in het landschap via muzikale vertelwandelingen, die hij samen doet met zijn dochter Trui die toepasselijke liederen zingt.

En dan natuurlijk rasvertellers als Veerle Ernalsteen, Hilde Rogge met hun verhalen.

En dan nog uit onze buurt de geweldige Jan De Maeyer met zijn installaties: http://www.meneerzee.be/

Met wat meer geld in kas kan je contact opnemen met Ann Ceurvels en Tania Poppe van  www.deleesbeesten.be. Hadden wij als opener van het Roald Dahljaar. Was heel goed.

hopelijk in dit lijstje een naam die jullie nog te ontdekken hebben.

hartelijk,

Pieter

Enkele namen die me te binnen schieten:

Jan De Maeyer (Meneer Zee)

Jef Aerts heeft een prachtige voorstelling rond 'Vissen smelten niet'

Luc Descamps is ook een goede performer.

Hilde Schuurmans

Siska Goeminne

Marijke Umans

Beste,

Met die opzet hebben we in het verleden voor Meneer Zee hier gehad en die komt voor ons KJV feest op 23/04 terug met 'Vos, de strafste van het bos.' (gebaseerd op Reynaert de vos),

Marijke Umans en Roodvonk,

Stefan Boonen met Melvin (Hier waakt oma), het zou kunnen dat die ook iets doen rond hun nieuw boek Mammoet.

De Boekenplanken (muziektheater rond boeken) waren er ook voor die leeftijd maar die zijn gestopt.

mvg,

Ben

26/03 speelt Frank Cools in Oudenaarde "jongens toch" en van Frank De Gruyter hebben wij ook al mooie voorstellingen gezien in het 1e en 2e middelbaar.

Brigitte Bib Ronse

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden