Hoi,

 

afgelopen zaterdag stond in De Morgen een opiniestuk van de hand van Michaël De Cock over het gebrek aan steun voor initiatieven ivm leesbevordering. Een zeer interessant artikel dat hopelijk iets teweeg kan brengen...voor het artikel surf je naar :

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/132037...

 

 

Mijn vraag is eigenlijk of de bibliotheeksector daar niet moet op inpikken en (al dan niet samen met Michaël De Cock en/of andere auteurs) eens samen moet beginnen brainstormen over hoe we allemaal kunnen bijdragen aan leesbevorderende initiatieven ?

Laat jullie maar eens goed gaan :)

 

 

Mvg,

Ben De Coninck

Bib Destelbergen

Weergaven: 375

Berichten in deze discussie

Ik heb het artikel ook gelezen (en uitgeknipt!). Spijtig te moeten vaststellen dat men in 'tijden van bezuiniging' blijkbaar de voorkeur geeft aan bezuinigingen op kap van de jongsten, tevens 'niet-kiezers', maar wel de ruggensteun van onze toekomstige maatschappij. Erg is ook dat men vergeet dat leesbevordering aan de basis ligt van leesvaardigheid én leesplezier. Twee verworvenheden waar je een gans leven de vruchten van plukt...

Brainstormen? Ja graag voor de lijst met al het geschrapte rond jeugdliteratuur nog langer wordt en jeugd nog verder wegblijft van (kwaliteitsvolle) boeken.

Het zou inderdaad mooi zijn mocht het opiniestuk van Michaël De Cock een aanzet zijn om jeugdliteratuur en het lezen ervan pogen te redden.

 

 

 

 

Een auteurslezing in de bib werkt mestal enorm leesbevorderend. Ik heb Michael De Cock uitgenodigd voor een auteurslezing (via enkele mails naar 't Arsenaal). Hij heeft mijn mails nooit beantwoord... Maar wel een schoon artikel in de krant.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden