Beste collega's,

 

In de gemeente is er een discussie ontstaan over de nieuw af te sluiten krantenabonnementen. In de loop van het najaar opent de nieuwe bibliotheek (hopelijk) haar deuren. Op vraag van het bestuur zullen er vanaf dan ook dagelijks 5-tal kranten ter beschikking worden gelegd van het publiek. Hiervoor moeten dus abonnementen worden afgesloten. Onze tijdschriften worden beheerd door ILGE. Ik ben hierover zeer tevreden en wil daarom ook de krantenabonnementen via hen laten lopen. 

 

Nu is een van de schepenen de mening toegedaan dat "het vragen van prijzen bij rechtstreeks contact toch wel interessant kan zijn" en dat "het wel eens heel veel zou kunnen schelen als we dit als een win-win kunnen voorstellen i.v.m. aantrekkelijkheid van hun kranten." Persoonlijk denk ik dat het moeilijk is om de win-win situatie voor de uitgevers te verduidelijken als mensen gratis de krant kunnen lezen in de bib en die bijgevolg niet meer hoeven te kopen. Maar misschien zie ik dat verkeerd.

 

Mijn vraag is dan ook of er 1) bibliotheken zijn die hun krantenabonnementen rechtstreeks afsluiten bij de verschillende uitgevers én 2) of er bibliotheken zijn die een korting krijgen op hun abonnementen.

 

Alle ervaringen zijn welkom. Alvast bedankt!

 

Sofie Delporte

 

 

 

 

Weergaven: 210

Berichten in deze discussie

onze abonnementen lopen gewoon via ILGE, aan de gewone abonnementsprijzen, onderhandelen met de uitgevers vraagt veel tijd en moeite terwijl we zoals je zelf aangaf weinig extra te bieden hebben (meerdere lezers hoeven nu geen krant meer te kopen), en bij problemen bij de levering moet je weer zelf contact zoeken, terwijl ILGE zo makkelijk te bereiken-verwittigen is en zij dan al de nodige stappen ondernemen

dus ik zou zeggen niet aan beginnen

 

 

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden