Wij willen graag koffie aanbieden. Welke bib doet dit ook? Hoe is jullie ervaring? Vragen jullie hiervoor een vergoeding en hoeveel? Hebben jullie hiervoor een retributiereglement?

Alvast dank voor jullie reacties

Weergaven: 298

Berichten in deze discussie

Dag Nele

Wij hebben in onze leeszaal een Senseo staan.
We vragen €0.50 voor een koffiepad (gewoon of deca) melk & suiker. Deze moeten ze komen afhalen aan de balie. 
Langs het apparaat staan de bekertjes/lepeltjes en wat servetten voor als er al eens wordt geknoeid. 
Ze mogen wel alleen maar iets nuttigen in de leeszaal of stille ruimte. 

Hallo Nele

Wij hebben in onze bibliotheken een bibcafé. Elke voormiddag kunnen mensen hier gratis koffie drinken en de krant lezen. We hebben een potje staan waar ze regelmatig een vrije gift kunnen insteken voor de koffie.

We hebben ook een koffiemachine staan. Hier betalen de mensen 0.50 euro aan de balie. Er zijn plastic bekertjes, roerstokjes, keukenrol en suiker voorzien. 

Beste

Wij bieden al jaren koffie aan in de bib. We zetten een thermoskan met warm water en koffiefilters.  We vragen één euro. Ze krijgen er, naast melk en suiker, wel een koekje bij.

Dat bedrag is inderdaad in ons retributiereglement opgenomen.

Dag Nele,

Wij hebben een koffieapparaat (Bravilor) met een munter. Voor één euro kan men een koffie kopen. Wij hebben herbruikbare tassen en lepeltjes aangekocht.

Groetjes

Laura Peeters (Schoten)

Bij ons staat een koffiekan in de krantenleeshoek.  Er wordt een vrije bijdrage gevraagd en 50 ct. gesuggereerd.  Gemiddeld betalen gebruikers die iets betalen, niet meer dan 20 ct.

Bib Joske serveert elke zaterdag gratis koffie en thee. Wij zetten een thermos en iedereen kan zich bedienen. Wij vragen hier geen geld voor, maar bieden het dus ook enkel op zaterdag aan.

Dag Laura,

Mag ik vragen waar jullie de herbruikbare tassen en lepeltjes kochten? Wat was de kostprijs?


 
Laura Peeters zei:

Dag Nele,

Wij hebben een koffieapparaat (Bravilor) met een munter. Voor één euro kan men een koffie kopen. Wij hebben herbruikbare tassen en lepeltjes aangekocht.

Groetjes

Laura Peeters (Schoten)

Dag Nele,

Onze lepeltjes zijn nogal oldskool (aangekocht in de kringwinkel). Ooit hadden we het idee om houten wegwerplepeltjes aan te kopen, maar onze gewone lepels werken perfect.

De tassen hebben we laten bedrukken met het logo van de bib. 100 tassen kostten een dikke 800 euro inclusief btw. Onze leverancier was Pasco business & promogifts. https://www.pascogifts.com/nl/retro-cup-200-ml.

Groetjes

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden