Hallo,

Onze bibliotheek wil graag de catalogus raadpleegbaar maken voor onze klanten via een touchscreen. Deze wordt dan aan een muur bevestigd. 

Zijn er nog bibliotheken die werken met touchscreens voor klanten? Hoe ervaren zij dit? Zijn er dingen waar we zeker rekening mee moeten houden? En zijn de computers/touchscreens ook raadpleegbaar door een rolstoelgebruiker?

Alvast bedankt voor de feedback!

Weergaven: 387

Berichten in deze discussie

Hallo

Ik geloof dat de openbare bibliotheek van Gent werkte met een soort grote tablet waarop er allerlei zaken stonden zoals de nieuwste aankopen en dergelijke. Ik dacht dat ze hiermee ook op de catalogus konden, maar het is al even geleden dat ik er nog ben geweest. Dit was wel nog in de oude bibliotheek en nog niet in de Krook.

Met vriendelijke groet

Stijn Van Droogenbroeck

Hi Marijke

Op de bijgevoegde foto zie je onze touchscreen staan, op een nogal groot uitgevallen meubel, waarin ook de bijbehorende pc zit verstopt. De touchscreen is een groot glanzend beeldscherm, dat inderdaad wel wat van een enorme tablet wegheeft. Hij staat echter vast op een staander en kan gekanteld worden, van helemaal horizontaal naar helemaal verticaal. Wij hebben m ongeveer een jaar en half geleden aangeschaft als "infopunt". Een plek waar iedereen toegang zou hebben tot internet zonder aanmelden en met de nadruk op allerlei handige apps (meteo, de lijn, de trein) en websites (gemeente, vrijetijdsdiensten, e-loket etc). En dat we samen met bezoekers konden gebruiken om bijvoorbeeld een Mijn Bibliotheek account aan te maken. Op het gelijkvloers van onze hoofdbib hebben we 6 internetpc's; op de eerste verdieping, waar de rest van de bib is (en het infopunt staat) zijn er enkel pc's waarop je de catalogus kunt raadplegen en 1 pc waarop je kunt surfen, maar die staat nogal ver van en onhandig ten opzichte van de balie. 

Het infopunt heeft zeker een functie, maar wordt niet veel gebruikt. Het draait windows 10, waarvoor ook niet erg veel apps bestaan. Kom gerust een keer een kijkje nemen, als je wilt. 

groetjes, Suzanne Middelkoop

Bib Kapellen

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden