Sinds kort hebben we kamishibai aangekocht. Wie heeft er ervaring met het uitlenen van de vertelplaten en het theatertje? Worden de platen geplastificeerd of op een andere manier beschermd?

Weergaven: 453

Berichten in deze discussie

Dag Nathalie,

De Antwerpse bibliotheken lenen al heel lang vertelkastjes en -platen uit. We beschikken over een aanzienlijke collectie. De vertelplaten worden niet geplastificeerd. Via de link vind je meer informatie. 

 http://antwerpen.bibliotheek.be/pagina/kamishibai3

Het aanbod wordt vooral gebruikt door leerkrachten, studenten, voorleesvrijwilligers.

Als je meer vragen hebt, mag je me ook bellen of mailen.

Succes!

Bib de borre van Bierbeek heeft zes theatertjes in uitleen (plus nog een bij de uitleendienst van ons cultuurcentrum) en zo'n zeventig verhalen als vertelplaten. Net als de theatertjes worden die - na een langzame start - graag geleend. Ondanks het veelvuldig gebruik merken we geen beschadigingen: de platen zijn ten slotte van stevig karton. Plastificeren is o.i. dus niet nodig. (Plastificeert men de pagina's van een boek?)

Gratis uitleen van de theatertjes gebeurt aan de infobalie, van de vertelplaten via de zelfscan. (Bij inlevering worden ze uiteraard nagekeken).

Succes.

Hallo Nathalie,

Bib Hoeilaart leent ook zowel haar 2 verteltheatertjes als de vertelplaten uit.

De vertelplaten zijn niet geplastifiëerd. Wij lenen de vertelplaten wel uit  in speciale plastic mappen.

We hebben tot nu toe maar eenmaal een beschadiging meegemaakt. De platen zijn immers vrij stevig.

Wij lenen uit aan leerkrachten, maar ook aan gewone leners die eens een alterbnatief verhaal willen voorlezen aan kinderen of kleinkinderen.

succes verzekerd!

Groetjes,

Hilde

Dag Nathalie,

De bib van Edegem leent al enkele jaren twee kamishibai-theatertjes en een hoop vertelplaten uit.

In het begin maakten we de platen zelf uit prentenboeken, die plastificeerden we. Maar geplastificeerde platen op A3 zijn wat te groot om handig in en uit het theatertje te schuiven.

De platen die we nu kopen, lenen we gewoon uit zonder te plastificeren. De vertelplaten worden vaak uitgeleend maar blijven er goed uitzien. Het zijn vrij stevige kartonnen platen.

We steken de platen per set in een stevig plastieken draagtas. Op de buitenzijde kleven we een papiertje met de titel en het aantal platen, dat vergemakkelijkt het nakijken van de sets bij het binnenbrengen.

Alle info vind je op onze site: http://www.vrijetijd.edegem.be/product.aspx?id=4368

 

groetjes en succes met het project

Veerle

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden