Heeft er iemand tips over jeugdboeken (van 0 tot 15 jaar) die handelen over gelijke kansen voor man en vrouw of het rollenpatroon man/vrouw ?

Onze gemeente (Sint-Pieters-Woluwe) stapte in een project voor gelijke kansen en sprak hier ook de bib voor aan. Heeft er iemand een idee waar ik leeslijsten over dit thema kan vinden ?

Weergaven: 414

Berichten in deze discussie

Beste,

Alvast enkele ideeën:http://zoeken.bibliotheek.be/#?q=subject%3A%22Rollenpatronen%22%20O...

En dan nog beperken op jeugd.

Met vriendelijke groeten,

 

Jeroen

Ik ben al een tijdje met dit onderwerp bezig. Ik was onder meer betrokken bij het project "Bibliothèques en tous genres" van de Franstalige bibliotheek van St. Joost-ten-Node. Zie ook mijn blog http://carolineclaeys.blogspot.be/ (niet geactualiseerd door gebrek aan tijd). Er zijn voor dit onderwerp behoorlijk wat Franstalige en Engelstalige leeslijsten voorhanden, maar jammer genoeg nagenoeg geen actuele Nederlandstalige lijsten. Op verzoek wil ik zo'n lijst wel samenstellen.

Caroline Claeys,

informatiespecialist gelijke kansen en gender studies

 

Op de website van Rosa, bibliotheek, documentatiecentrum en archief voor gelijke kansen, feminisme en vrouwenstudies staan er tips voor kinderboeken.

Dit is de link: http://www.rosadoc.be/kinderboeken/

Met vriendelijke groeten, Nan

Ja dat klopt (een lijstje met een 10-tal boeken, maar al een beetje verouderd ondertussen). Ik stond 20 jaar in voor de collectievorming op RoSa, en introduceerde er ook het Europese project PAGES rond kinderliteratuur. Je vindt in de collectie trouwens ook heel wat achtergrondinformatie over sekserollen in kinder- en jeugdliteratuur.

Vriendelijke groet,

Caroline Claeys 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden