Mediawijs.be lanceert in 2015 een vormingstraject ‘lokale e-inclusiepraktijken’. In dit traject willen we tijdens een aantal train-the-trainersessies samen met lokale actoren nadenken over kwaliteit binnen openbare computerruimtes (OCR) en hoe we dit kunnen vormgeven. Hiernaast bieden de sessies de nodige inspirerende praktijkvoorbeelden van lokale actoren die inzetten op het stimuleren van e-inclusie in hun stad of gemeente. We willen op die manier samen de krijtlijnen uitzetten voor een sterk lokaal e-inclusiebeleid.

De eerste sessie van dit traject zal plaatsvinden op 12 mei van 9u30 tot 16u30 bij LOCUS (Priemstraat 51 – 1000 Brussel) en draait volledig rond  de inzet van vrijwilligers in een lokaal e-inclusie-initiatief. Voor deze startsessie werkt Mediawijs.be samen met Vormingplus Antwerpen en LOCUS.

rogramma

9u30 Onthaal en inleiding traject
10u00-12u00 Brainstorm op basis van bestaand materiaal over mogelijke competentieprofielen, evaluatie- en bijsturingsmethodes m.b.t. vrijwilligers
12u00-13u00 Lunch
13u00-13u30 Presentatie van drie mogelijke modellen van vrijwilligerswerking in het kader van een openbare computerruimte (OCR):

een vrijwilligerswerking met vrijwilligers die niet of beperkt opgeleid zijn
een vrijwilligerswerking met opgeleide vrijwilligers die verzelfstandigd is
een vrijwilligerswerking met opgeleide vrijwilligers die wordt opgevolgd door een externe organisatie
13u30-16u30 Op basis van model (1) en (2) gaan we aan de slag in twee groepen en bespreken we de randvoorwaarden en mogelijkheden om met beperkte middelen de kwaliteit van vrijwilligers te verhogen en te handhaven.

Praktische informatie

Wanneer?: 12 mei 2015, 09u30 tot 16u30
Waar?: LOCUS (Priemstraat 51 – 1000 Brussel)
Prijs?: Toegang is gratis

Schrijf je hier in voor "Sessie 1: Inzet van vrijwilligers in een l...

Weergaven: 216

Berichten in deze discussie

Dag Sanne

Bedankt voor jouw bericht. Ik zie dat het al op de homepagina bij Evenementen staat. Ik zou gelijkaardige initiatieven vooral daar posten en niet ook nog eens in de groep Vragen voor bibliotheken. Gewoon kwestie van niet teveel dubbel op te posten en omdat het ook niet echt om een vraag of discussie gaat :-)

Dankjewel!

Namens het Kenniskantoor-team,

Herlinde De Vos

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden