Wij willen op 18 november (= kunstendag voor kinderen) een illustrator uitnodigen. Heeft er iemand tips / goede ervaringen om mij op weg te zetten?

Weergaven: 321

Berichten in deze discussie

Vorig jaar hadden we tijdens de voorleesweek Tom Schoonooghe te gast. Hij tekent het verhaal van de Cowboyter via een tablet op een scherm terwijl hij het verhaal vertelt. Groetjes, Veerle (bib Edegem)

Laura Janssens is ook een aanrader. (te boeken via VFL). Groetjes Laura (bib Schoten)

Dag Tim

Frank Daenen heeft in onze bib op uitnodiging van een school heel geslaagde workshops gegeven. Heeft heel wat materiaal mee op zijn laptop en gaat ook actief met de kinderen aan de slag.

Alvast bedankt voor de snelle reacties. Ik ga er meteen mee aan de slag.

@ Karlien: Frank Daenen is blijkbaar heel goed. Ik contacteerde hem enkele weken geleden, maar hij is helaas niet meer beschikbaar op 18 november; Toch bedankt voor de tip!

Frank Daenen en Bert Dombrecht zijn zeker een aanrader.

Rosemarie Devos uit Laakdal.  Zij was vorig jaar voor een workshop met kinderen te gast in de bib van Laakdal, waar ik toen werkte als vrijwilliger.  http://www.rosemariedevos.com/ Groetjes, Ann Guns (bib Herk-de-stad)

Hallo,

Tom Schamp, Leo Timmers, Jurgen Walschot?

Je kan op internet ook eens "Ezelsoor" google'en, dit is een kaftactie die jaarlijks georganiseerd wordt in (Vlaams-Brabantse) gemeenten/bibliotheken bij de start van het nieuwe schooljaar. De actie bestaat al 8 jaar dus er zijn al heel veel illustratoren uitgenodigd om het kaftpapier ter plaatse te illustreren. Succes!

beste,

Pieter Gaudesaboos is top: hij maakt een boekje met de kinderen.

Carl Cneut is ook te versmaden.

succes

Carine uit  Kaprijke

We (bib Oudergem) hebben een goede ervaring gehad met Matthias De Leeuw voor een groep kinderen van 8 tot 10 jaar. Hij had een activiteit voorbereid die bij de kinderen in de smaak viel, ze mochten zelf een mini-boekje illustreren. Hij nam ook nog de tijd om te signeren.

Tim Polfliet uit Sint-Niklaas is iemand die ik persoonlijk een beetje ken en die in de bib Hamme al geweest is met een illustratie-workshop. Was een heel positieve ervaring!

Bedankt iedereen voor de vele tips. Ik heb er zeker iets aan gehad.

Het is uiteindelijk Tom Schoonooghe geworden en hij heeft dat heel goed gedaan. Een aanrader!

De andere namen hou ik netjes bij voor een volgende gelegenheid.

Tim

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden