Hallo,

Zijn er bibliotheken die hun abonnement op Gopress gebruiken om zelf artikels mee te gaan zoeken en intern te verspreiden? Wij zoeken een makkelijke manier om alle krantenartikels uit de (Vlaamse / internationale) bibliotheeksector te verzamelen en 1x per week door te sturen naar het hele bibliotheekteam. Dit allemaal om onze energie te blijven voeden terwijl we richting grote verhuis gaan in 2018. Alle nieuws over nieuwe trends te weten komen in 1 muisklik, daar zijn we naar op zoek. Nu hebben we enkel Krantenarchief. Overstappen op Kiosk? Of nog iets anders?

Bedankt.

Groetjes

Elke

Bibliotheek Aalst

Weergaven: 337

Berichten in deze discussie

Dag Elke

Binnen de provincie West-Vlaanderen werken we met Publisher Gold van Gopress. Dit kost 1500 euro per jaar + clearing licentie (= afhankelijk van wijze waarop je de artikels verspreid en aantal lezers).

Wij geven de link van onze omgeving binnen Gopress door aan onze lezers zodat zij binnen de omgeving Gopress zelf de artikels lezen. Wij bezitten deze artikels dus niet. Daardoor is de kost voor clearing licentie beperkter. Men kan zich inschrijven voor een dagelijkse reminder als het dagelijks persoverzicht klaar is en wij sturen iedereen op maandag een uitnodiging van zodra de wekelijkse thema-persoverzichten klaar zijn.

In Publisher Gold verzamel je de artikels hoe je dit zelf wenst, wij verzamelen ze per dag en per thema. Zo kan je mooie overzichten maken + titels maken + je kan tekst wijzigen en commentaar toevoegen. 

Los van de huidige onstabiliteit van Gopress (waaraan ze aan het werken zijn) zijn we tevreden van het product.

Wil je (of andere lezers) graag kennismaken met deze manier van werken, stuur een mailtje met je e-mailadres naar kceconwest@west-vlaanderen.be en ik geef je toegang tot onze persoverzichten (persbundels in de terminologie van Gopress). De actualiteit focust zich weliswaar op het sociaal-economisch nieuws voor West-Vlaanderen.

Op het einde van het voorjaar zullen wij onze persoverzichten voorstellen aan de West-Vlaamse openbare bibliotheken. Op dit ogenblik werken we samen met de bibliotheek van Zedelgem om al eens te polsen hoe dit binnen de muren van de bib mogelijk is. Als bibliotheekmedewerker mag iedereen zich nu al inschrijven om toegang te krijgen.


Wie zijn wij?

Onze dienst van het provinciebestuur West-Vlaanderen is in volle ontwikkeling om in eerste instantie de personeelsleden van het provinciebestuur en haar agentschappen te ondersteunen op het vlak van actualiteit en documentatie in de sociaal-economische sector. Daarnaast willen we de producten die hieruit voortvloeien (persoverzichten en collectie) en publicaties van het provinciebestuur WVL aanbieden aan het publiek.

Op dit ogenblik kan je ons terugvinden op http://www.kennisplatformeconomie.be en werken we onder de naam Kenniscentrum Economie West.

Vele groeten

Inge

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden