De gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau maken plannen voor een nieuw Cultureel Centrum, waarbij een aantal vaste gebruikers samen in hetzelfde gebouw zullen zitten.

De bibliotheek wenst hierbij geen aparte ruimte in het gebouw, maar zou graag de collectie meer verspreiden doorheen het gebouw. Eenzelfde situatie als in Cultuurhuis De Cammeleur in Dongen. In dat gebouw is de bibliotheek aanwezig op verschillende verdiepingen en vind je relevante collectie bij bijvoorbeeld cursuslokalen, de theaterzaal, ... Bezoekers lopen standaard langs onderdelen van de bibliotheek en worden hierdoor verleid om gebruik te maken van de collectie, maar ook van de faciliteiten.

Om ons bestuur te overtuigen zoeken we naar voorbeelden uit Vlaanderen waarin een bibliotheek een hechte samenwerking is aangegaan met een Cultureel Centrum. Waarin de bibliotheek niet in een aparte ruimte zit, maar mooi ingewerkt in het geheel. Heeft iemand een voorbeeld?

Weergaven: 174

Berichten in deze discussie

Dag Cindy, 

De bib van Aalter verhuist eind juni 2020, samen met de cultuurdienst, de academie voor woord, dans, muziek en beeldende kunst en het archief naar één Kunstencentrum. Het gebouw bestaat uit 4 verdiepingen en zal muziek- en danslokalen, een auditorium, een archief met o.a.bevolkingsregisters en een volledige bibliotheekcollectie met leeszaal herbergen. De verschillende functies verspreiden zich over het hele gebouw zodat de gebruikers van de verschillende diensten op een natuurlijke wijze in contact komen met de andere 'bewoners' van het gebouw. 

Je mag gerust een kijkje komen nemen vanaf juli 2020. 

Katrijn

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden