Collega's,

 

Van ons gemeentebestuur kreeg ik de opdracht onderzoek te doen naar het concept van de "extended library", een bibliotheek die niet uitgaat van een collectie, maar van de wereld van de toegepaste kennis.   Naast kennis zijn beleving en ontmoeting sleutelwoorden in dit type bibliotheek.

Ik nam reeds contact op met de bibliotheek van Roeselare, en heb ook weet van de plannen van de bibliotheek van Tilburg (Midden Brabant) in die richting.

Zijn er andere bibliotheken die met dit concept werken en/of organisaties die voor ons iets zouden kunnen betekenen ?

Dank bij voorbaat !

Weergaven: 405

Berichten in deze discussie

In de bib van Tilburg heeft men een digilab dat zeker de moeite waard is. De bib zou ook verhuizen naar de stationsbuurt. 

De chocoladefabriek in Gouda (+/- 70.000 inw.) is zeker een bezoek waard. Je kunt iedere dag terecht van 10:00-20:00 (ja, dus ook op zaterdag én zondag). Het kennisdelen en maken staat hier zeker centraal. 

De bib wordt gekenmerkt door een nieuw bibliotheekconcept, gericht op het maken, dat volgens betrokkenen alle bibliothecarissen in Nederland & Vlaanderen moet inspireren.

Mensen inspireren en uitdagen: van de nood een deugd maken, daar zijn ze in Gouda wonderwel in geslaagd. Een stevige bezuinigingsopdracht leidde tot een ferme koerswijziging en tot het vertrek uit hartje stad naar de uit de jaren zeventig stammende voormalige chocoladefabriek aan Klein Amerika. Dit industrieel pand met weinig uitstraling werd met hulp van adviseur Rob Bruijnzeels en architect Jan David Hanrath getransformeerd tot een publiekstrekker van formaat.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden