Zojuist een brief van bibnet geopend over het afbouwen van de emailadressen @bibliotheek.be

Is het zo dat "de impact van het project" te klein geworden is???  Ik ken nochtans in onze regio nog wel een meerderheid van bibliotheken die zowel voor het "officiele" mailadres alsook voor de mailadressen van de medewerkers hier gebruik van maken. 

Dus nu worden we plots voor het voldongen feit gesteld dat we ofwel kunnen afdokken ofwel al onze communicatie kunnen gaan aanpassen, contacten updaten en mensen informeren met alle consequenties van dien ...

Stel nu dat we niet betalen?  Wat gebeurt er dan?  Worden de betreffende accounts dan asap afgesloten?  

Had toch wel graag gehad dat Bibnet ons hierover voorafgaandelijk gekend had..

Dirk

http://bib.boutersem.be

Weergaven: 1580

Berichten in deze discussie

Kleine waarschuwing aan bibliotheken die met een gemeente-mailadres werken (zoals onze bib) : check even welk e-mailadres vermeld is op het inlogscherm van je catalogus.

Bij ons blijkt dit het @bibliotheek.be adres te zijn, wat ons een beetje verraste. De reacties van klanten op de automatisch verstuurd vanuit de bibsoftware komen wel toe in onze bibliotheek@bornem.be-mailbox. 

Wie z'n bibliotheek.be mailbox opdoekt, zal dus ook die inlogtekst moeten laten updaten.

En wat met de provinciale bibliotheek.be? Zoals in ons PBS:  gemeente.bibliotheek.be? Moeten we die ook zelf betalen? Gaat provincie PBS die betalen? Komaan zeg, wees wijs en draai die zotte beslissing terug.

Beste collega’s, 

Hier op Kenniskantoor en via mail werden nog vragen gesteld over de bibliotheek.be mailadressen waar we graag op antwoorden:

  • Voor alle duidelijkheid de gemeente.bibliotheek.be URL blijft bestaan en te gebruiken.
  • De e-mailadressen worden niet afgeschaft, we vragen enkel aan de bibliotheken om zelf de kost hiervoor te dragen. 
  • Wie een alternatieve oplossing zoekt heeft tijd tot 31 maart om het gebruik van de bibliotheek.be adressen af te bouwen. De kost voor die overgangsperiode neemt Bibnet op zich.
  • Wie besluit de bibliotheek.be adressen te houden zal maar in juni een factuur ontvangen. Een aantal bibliotheken zijn van plan voor een jaar te betalen zodat er meer tijd is om keuzes te maken en het gebruik af te bouwen.

 

Er werden ook vragen gesteld over wie in de sector, hoe reageert. Het beeld dat wij krijgen is zeer gemengd. Voorlopig lijkt het niet zo te zijn dat een bepaald type bibliotheek meer afhankelijk is van de bibliotheek.be adressen dan andere. Alles hangt af van de lokale context.

Op dit ogenblik hebben al meer dan 50 bibliotheken, goed voor een 140-tal adressen, gezegd dat ze de bibliotheek.be adressen niet meer nodig hebben. Vaak omdat ze al lange tijd die adressen niet meer gebruiken.

 

Wie nog vragen heeft of wil horen hoe collega’s specifieke problemen oplossen kan steeds terecht op helpdesk@bibnet.be

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden