Wij zijn sinds december 2012 overgeschakeld naar het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) als lenerspas. Vanaf 22 jaar is het gebruik van de eid verplicht (we hebben gekozen voor de grens van 22 jaar i.p.v. 18 jaar omdat vanaf 22 jaar een abonnement betalend wordt).

 

In het verleden gaven partners die samen een abonnement gebruikten, dit aan elkaar door. Met een lenerspasje is dat ook geen probleem. Nu we overschakelen naar de eid ligt dit minder voor de hand en krijgen we de vraag van klanten om aan een abonnement 2 eids te hangen.

 

Zijn er bibliotheken die toelaten dat er aan één abonnement meerdere eids gehangen worden? Indien ja of neen, kan je dan ook laten weten hoeveel een abonnement bij jullie kost en of het gebruik van de eid bij jullie verplicht is?

 

Alvast bedankt voor jullie reactie.

 

Marleen Rome

(bib Geel)

Weergaven: 729

Berichten in deze discussie

Paul

Welke extra voordelen vermelden jullie tegen de gebruikers?

Marleen

Nog een bijkomend voordeel voor de gebruiker is, dat eID eindelijk eens nuttig gebruikt wordt.  Uiteindelijk kost die toch ook 14 € en zit die anders toch gedurende 5 jaar maar in je portefeuille of portemonnee zonder dat je er echt iets mee doet.

Hoe ervaren jullie de snelheid bij het lezen van een eid ? Een barcode lezen is een kwestie van 1 sec, een ied lezen duurt minimum 8 sec, soms langer.. en geeft een irritante vertraging bij de uitleenbalie in vergelijking met barcode lidkaarten. In die tijd lezen jullie het lijstje met voordelen voor aan de klant ? :)

Roger

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden