Dag iedereen,

We overwegen bij bib Herentals om een digitaal infoscherm aan te kopen om op te hangen in de bib. Hierop zouden we onze activiteiten aankondigen, maar eventueel ook (instructie)filmpjes tonen. Enkele  vragen aan collega's die al zo'n scherm hebben:

*welke content plaatsen jullie hierop? welke programma's gebruiken jullie daarvoor?

*kunnen jullie een inschatting maken van hoeveel tijd dit ongeveer in beslag neemt (bijv. per maand)?

Alle tips zijn zeer welkom. Waarvoor alvast dank!

Weergaven: 328

Berichten in deze discussie

De Gemeente Kortenberg heeft schermen met het programma 'tjooner' van JCC software. Wij maken als Bib, samen met de flyers en social media afbeeldingen, de slides in 'Inkscape'. Het meeste tijd steek je in de flyer maken. De andere afbeeldingen zijn gewoon de flyer een beetje anders gelay-out en met minder tekst.

In bib Beringen gebruiken we InfoTracs van de firma Tracs.

Wij hebben momenteel 4 infoschermen: aan de ingang naar buiten gericht, en boven elke infobalie (3 verdiepingen).

Je kan verschillende formaten opladen: zowel afbeeldingen als tekst als filmpjes. Wij laten op alle schermen dezelfde info lopen. Dit zijn enkele slides met algemene info en specifieke en tijdsgebonden info over activiteiten, acties, ...
Het is mogelijk om op de verschillende schermen verschillende info te tonen, maar dan moet je beginnen plannen en hoewel dit er aanvankelijk aantrekkelijk uitzag, neemt deze regie toch heel wat meer tijd in beslag.

Omdat wij ook gebruikmaken van TimeTracs (reserveer- en beheerstool) voor internet en catalogi, wordt de info op de infoschermen ook op deze pc's getoond als screensaver.

In De Panne hebben we één infoscherm boven de balie hangen. We gebruiken het programma Signagecloud om afbeeldingen te tonen en filmpjes af te spelen. De filmpjes gaan over het gebruik van de e-readers of onze studiebib tijdens de vakantie. De afbeeldingen gaan over opkomende activiteiten, onze boekenverkoop, de ruilbib, coronamaatregelen etc.

Met Signagecloud kan je ook je content inplannen, wij maken daar regelmatig gebruik van. Je kan ervoor kiezen om op verschillende schermen dezelfde content te gebruiken of op elk scherm andere slides te laten passeren.

Het meeste tijd kruipt idd in het maken van de content, niet zozeer in het uploaden op Signagecloud.

Het kan ook erg low budget als je wilt (als je veel schermen hebt wel niet zo praktisch): maak je slides in powerpoint ofzo > exporteer als afbeelding op een usb-stick > steek stick in tv en gebruikt en gebruik de ingebouwde afbeeldingenviewer om de afbeeldingen in een loop af te spelen.

Dat was inderdaad onze bedoeling, Kris. We zouden één tv-scherm aankopen en dat gebruiken als infoscherm.

Werken jullie ook op deze manier?

Kris De Winter zei:

Het kan ook erg low budget als je wilt (als je veel schermen hebt wel niet zo praktisch): maak je slides in powerpoint ofzo > exporteer als afbeelding op een usb-stick > steek stick in tv en gebruikt en gebruik de ingebouwde afbeeldingenviewer om de afbeeldingen in een loop af te spelen.

Hallo,

Wij werken reeds een 2-tal jaar met een digitaal infoscherm. Bij ons hangt het net buiten de bib omdat er een doorgang is naar de kinderopvang en parking = veel passage. Wij zetten er naast onze eigen activiteiten ook bibgerelateerde tips erop: boekentips, overlijdens van schrijvers, een maandelijks streepje poëzie, TV tips, prijzenwinnaars,... We werken met een mooie duidelijke layout, niet teveel tekst en voldoende 'leestijd'. Onze schermen delen we ook in de gemeente, bvb. groot scherm in het centrum op de markt of bij collega's van andere gemeentediensten. We willen het niet meer missen zelfs al hebben we soms wat technische problemen.

Rita, Meulebeke

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden