Beste jeugdbibliothecarissen,

zoals jullie wellicht via de (sociale) media al hebben gehoord, zijn wij ruim een jaar geleden begonnen met De Grote Vriendelijke Podcast (www.degrotevriendelijkepodcast.nl), de eerste en tot nu toe enige Nederlandstalige podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. In maandelijkse afleveringen bespreken we een paar nieuwe kinderboeken en interviewen we een schrijver, illustrator of vertaler over een nieuw werk. Zouden jullie met de bibliotheek bij ons willen aansluiten?

Omarmd
Vooral in Nederland is ons project omarmd door de boekenwereld en het publiek. We werden genomineerd voor de Dutch Podcast Award in de categorie Kunst, Cultuur en Media, krijgen financiële ondersteuning van Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds, onze luisteraantallen groeien gestaag en we mochten al drie keer een belangrijke prijs uitreiken/bekendmaken in onze uitzending: de award voor Prentenboek van het Jaar aan Leo Timmers, een Zilveren Griffel aan Bart Moeyaert en de Boekensleutel aan Ted van Lieshout.

Stickers
Ook hebben we een makkelijk verwijderbare sticker ontwikkeld - Getipt door De Grote Vriendelijke Podcast - die na elke aflevering door inmiddels ruim tachtig Nederlandse boekwinkels en negentien Vlaamse boekwinkels op onze nieuwste tips wordt geplakt. Zo hopen we een relevante gids te kunnen worden voor kinderboekenlezers.

Vlaamse bibliotheken!
Tijd om ook de Vlaamse bibliotheken te veroveren! We proberen goed oog te hebben voor Vlaamse makers en weten uit reacties op sociale media dat we ook Vlaamse luisteraars hebben. We maakten een aflevering met Leo Timmers en twee met Bart Moeyaert en in bijna elke uitzending van dit jaar kwamen boeken van Vlaamse uitgevers of Vlaamse schrijvers aan bod (Kartonnen Dozen/Davidsfonds/De Eenhoorn/Lannoo/Oogappel, Sarah DeVos, Jean-Claude Van Rijckeghem, Paul Verrept/Nils Pieters).
Er staan ruim 90 Nederlandse jeugdbibliothecarissen op onze mailinglijst. Veel bibliotheken maken GVP-plankjes of vitrines met onze tips, voorzien van een schapstrook en/of poster. Zouden jullie ook willen meedoen? Stuur dan een e-mail aan info@degrotevriendelijkepodcast.nl, dan kunnen we zorgen dat jullie digitaal promotiemateriaal ontvangen en vanaf nu ook bij elke aflevering onze boekentips.

We zijn ook te volgen op sociale media: Twitter, Facebook, Instagram en Goodreads. Naar ons luisteren kan via Spotify, iTunes, alle podcast-apps en www.degrotevriendelijkepodcast.nl.


We horen graag!
Grote Vriendelijke Groet,
Jaap Friso en Bas Maliepaard
Kinderboekrecensenten van resp. JaapLeest.nl en het Nederlandse dagblad Trouw

Weergaven: 181

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden