Tot voor kort leenden wij onze Daisyboeken apart uit, los van het papieren boek. Zowel het Daisyboek als het gewone boek had dan een eigen barcode en waren beiden vindbaar in de catalogus.

Omdat we merkten dat het eenvoudiger en drempelverlagend is voor onze jeugdafdeling om het Daisyboek samen met het papieren boek uit te lenen, kleven we de Daisyboeken in de papieren boeken. Ze vormen dan wel één geheel met 1 barcode, ingevoerd in onze catalogus als boek. Hierdoor is het Daisyboek niet meer in de catalogus opzoekbaar. Leners die nu specifiek naar een Daisyboek zoeken in de catalogus, vinden er geen.

Hoe kunnen we dit oplossen zodat het in de catalogus wel duidelijk is dat we van een bepaalde titel zowel het papieren boek als het Daisyboek hebben? 

Alvast bedankt!

Bibliotheek Moerbeke-Waas

Weergaven: 357

Berichten in deze discussie

In bib Beringen hebben we enkele jaren geleden ook gezocht naar een goede oplossing en gingen we uit van dezelfde gedachtengang: het daisyschijfje samen aanbieden met het boek. Dit doen we zowel voor de jeugd als voor de jongeren.

Deze boeken hebben we dubbel: (minstens) 1 keer in de gewone collectie en 1 keer samen met het schijfje bij de daisyboeken. Dit tweede exemplaar wordt beschreven als een daisyboek. In de catalogus ziet dit er bv. zo uit: http://zoeken.beringen.bibliotheek.be/detail/Patricia-David/Juffrou...|library/marc/vlacc|2970033 .

Beste,

Wij hebben het boek als daisy boek ingevoerd. Het is inderdaad niet mogelijk om beide te tonen.

Je kan het eventueel in je plaatskenmerk aanduiden.

Mvg

Annemie Van de moortel

In de bib van Wommelgem zijn wij ook begonnen met het samenvoegen van beide materialen. Zowel het boek als de daisyboek worden apart ingevoerd en krijgen elk een barcode.  Ze worden daarna samengevoegd met vermeldingen bij beide materialen.  Als voorbeeld het boek 'Siebe wil niet weg!' ziet er in onze catalogus zo uit: http://zoeken.wommelgem.bibliotheek.be/?q=Siebe wil niet

zelfde probleem in Balen!

We hebben een lijstje gemaakt en op de website gezet, maar dat is niet zo makkelijk te vinden.

de Bib van Balen

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden