We zijn van plan om met onze bibliotheek een proefproject te lanceren om de bib naar school te brengen met behulp van boekenpakketten voor de leerlingen.  

We richten ons vooral op die scholen en die leerjaren die om uiteenlopende redenen moeilijk tot in de bib geraken en willen hen op die manier motiveren om ook gebruik te maken van de bibliotheekdiensten.  

We hopen ook om hen misschien zo ook zelf naar de bibliotheek te lokken zodat de ene dienst de andere niet uitsluit. 

Welk systeem gebruiken jullie om boekenpakketten aan scholen uit te lenen? Hoeveel boeken stoppen jullie in zo’n pakket?  

Alle input en goede praktijkvoorbeelden zijn meer dan welkom! 

 

Met vriendelijke groeten 

Christof Craeynest 

Weergaven: 132

Berichten in deze discussie

Hallo Christof,

Scholen kunnen bij ons boekenpakketten bestellen. We zetten ze klaar, maar ze moeten ze zelf komen ophalen. Tijdens de periode van corona brachten we echt boekenpakketten aan school, maar dat konden we niet langer combineren toen de rondleidingen en dergelijk ook terug opstarten. Daarom gaan we uit van een gedeelde inspanning. Wijzelf leggen geen criteria op zoals x-aantal km van de bib gelegen zijn. We merken immers dat boekenpakketten soms ook gewoon gevraagd worden owv onze expertise (bijvoorbeeld een leerkracht die rond een bepaald thema werkt, een school die iets wil doen rond prentenboeken voor oudere kinderen, ...) We werken met een formulier op onze website.

https://poperinge.bibliotheek.be/boekenpakket-voor-klassen

groetjes,

Lieve

Hallo Christof,

in Oostende zijn wij in coronatijd begonnen met boekenkoffers, aangeleverd aan de scholen. Dit had zo'n succes dat we dit zijn blijven doen, in combinatie met klasbezoeken in de bib. Leerkrachten kunnen thema's doorgeven, wij zoeken de boeken uit, lenen ze uit op de klaskaart en leveren ze in koffers aan de scholen (aantal leerlingen/klas x2). Gemiddeld houden ze de pakketten gedurende 2 maanden. Het is vrij arbeidsintensief maar wordt enorm geapprecieerd door de scholen. 

vriendelijke groeten,

Goedroen 

RSS

© 2023   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden