De bib van Elsene is op zoek naar een nieuwe efficiënte oplossing voor het kaften van boeken. Om beter in te kunnen schatten voor welke optie we best kiezen zijn we op zoek naar wat algemene gegevens over kaftwerk. We vragen ons vooral af hoeveel tijd er gemiddeld nodig is om een boek te kaften, of met andere woorden, hoeveel boeken kunnen er per uur gekaft worden? Dit hangt natuurlijk af van boek tot boek en wellicht ook van persoon tot persoon maar misschien zijn er toch wat algemene tendenzen in terug te vinden?

Graag wat ervaringen en/of andere reacties?

Weergaven: 466

Berichten in deze discussie

Ik zou zeggen, kaft een boek of laat er een kaften en time het :)

Voor een geoefende kafter: een dikke 5 minuten per boek. Dat is redelijk ruim maar je moet toch ook niet te lang naar de prentjes kijken dan :)

Maar hele dagen aan dat tempo hou je niet vol denk ik, daar word je murw van. Het lijkt mij efficiënter om mensen te laten afwisselen als dat kan. In een uur of twee uur kaft je in verhouding veel sneller dan als je 't hele dag doet.

(ik spreek uit ervaring, heb dat ooit een tijdje gedaan als vakantiejob)

wij hebben ooit eens de opdracht gekregen om al onze taken te timen. Omdat ik mij hoofdzakelijk bezig houd met het kaften van de boeken kan ik beamen dat Joke gelijk heeft: voor een "normaal" boek zit ik op 4 minuten, dat kan soms een minder lang zijn, maar als het boek een moeilijke kaft heeft kan dit ook rond de 5 à 6 minuten zijn.

Ik kaft behoorlijk wat af, soms ook de hele dag door maar ik moet zeggen dat ik dat echt wel een leuk jobje vind! Hier is ook niet iedereen voor te vinden hoor, sommige collega's vinden één boek kaften al moeilijk genoeg ;-)
Als je iemand kan vinden die het graag doet kan je volgens mij wel aardig wat boeken verwerken hoor...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden