Ik krijg de vraag van de collega's van de plaatselijke Academie om te kijken of hun collectie bladmuziek (enkele duizenden) kan ingegeven worden via Brocade. Uiteraard moet er een koppeling gebeuren tussen de bibliotheek en de Academie.

Mijn vraag: Zijn er collega's die ervaring hebben met beide d.w.z. ingeven bladmuziek binnen Brocade en koppeling tussen bib en Academie.

Weergaven: 101

Berichten in deze discussie

Beste August,

in de openbare bibliotheek van Bornem hebben wij twee jaren geleden hetzelfde gedaan -zij het voor een beperktere omvang, enkele honderden. Hoe je bladmuziek moet invoeren in Brocade, daar kan ik jullie wel wat advies in geven. Voor de koppeling van de Academie aan de bibliotheek: dat moet bij Ciblis (eigenaar en onderhouder van Brocade) aangevraagd worden, die moeten een code aanmaken die dan gebruikt moet worden op niveau van de plaatsing. De academie zal dan in de catalogus weergegeven worden als een soort filiaal van jullie bib.
(In Bornem hebben we de bladmuziek gewoon opgenomen in onze eigen collectie, maar dat was ook maar mogelijk omdat de academie en de bibliotheek in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn).

Ik kijk maandag in mijn bib of ik de richtlijnen die we toen gekregen hebben voor invoer van bladmuziek nog heb liggen. Als je me contactgegevens achterlaat, kan ik een en ander inscannen en doormailen.

Met vriendelijke groeten,

IJe Raaijmakers
Bib-Bornem

Dit is alvast schitterend nieuws en ik dank je al bij voorbaat.

Contactgegevens:

August.vranken@maasmechelen.be

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden