Dag collega's

In Kapellen hebben we sinds 2009 een betaalautomaat van Xafax. Die begint ondertussen ouderdomskwaaltjes te vertonen. Nieuwe biljetten van 20€ worden bijvoorbeeld niet meer aangenomen. 

Ons bms is Brocade en de selfscan-apparatuur van Nedap.

Waar we naar op zoek zijn is een automaat (met bancontact en cash) die gebruiksvriendelijk. 

Zijn er bibs die onlangs een betaalautomaat hebben aangekocht en daarover ervaringen willen delen? Ik hoor het heel graag!

groet van Suzanne (bib Kapellen)

Weergaven: 530

Berichten in deze discussie

Dag Suzanne,

Bib Kalmthout gebruikt Paytracs (Tracs). Onze betaalautomaat heeft weliswaar al enkele kilometers op de teller, maar vertoont toch nog geen ouderdomskwaaltjes. Mocht je onze oplossing eens van nabij willen bekijken, kom dan maar langs. Is vanuit Kapellen niet ver.

Met vriendelijke groeten,

Jan

In bib Beringen gebruiken we ook Paytracs: werkt vrij makkelijk, zowel voor betaler als voor bib. 

Wij zijn er tevreden over, zeker de laatste jaren zeer weinig problemen gekend.

Mvg

Gunter Broekmans

bib Beringen

Dag Suzanne,

Wij zijn in april 2015 overgeschakeld naar zelfuitleen en hebben sindsdien een betaalautomaat van Tracs in onze bib staan. Tevoren hadden we enkele bibliotheken bezocht die reeds een betaalautomaat van Tracs hadden en zij waren unaniem zeer tevreden over hun apparaat en over de firma Tracs. We waren er dus heel gerust in dat het ook bij ons wel los zou lopen… 

We zijn intussen een jaar verder en onze betaalautomaat werkt helaas nog steeds niet naar behoren. De mankementen die het vaakst voorkomen zijn het niet lezen van de e-ID en het blokkeren zonder duidelijke reden. Ondanks talloze updates en interventies geraakt dit maar niet opgelost. Gevolg: het apparaat moet geregeld – soms meermaals per uitleenzitting – herstart worden. Heel vervelend, zowel voor onze klanten als onze medewerkers. 

Misschien wel belangrijk om weten is dat wij een staand model hebben zonder hoppers. Dit model was toen nog vrij nieuw, maar werd aangeprezen als “nog beter dan de vorige”. Of onze problemen hiermee te maken hebben weet ik niet, maar wij zouden een model zonder hoppers sowieso zeker niet aanraden: alle munten worden verzameld in één grote bak: zo’n bak met munten weegt veel en het vraagt héél veel tijd om het geld te tellen.

Veel succes met jullie zoektocht!

Bib Herentals

Dag Suzanne,

Wij (de bib van Edegem) hebben sinds vorige week een betaalautomaat van Tracs staan. Ons vorig model (van BeeSmart) was van 2010, was OK maar zeer duur. Na een vergelijkende studie en een aanbesteding hebben we nu gekozen voor een hangend model met multi-coin recycler. Voorlopig loopt alles OK.

In Asse hebben we sinds 2013 een betaalautomaat van Tracs, maar echt tevreden zijn we eigenlijk niet.

Praktisch elke maand zijn er verschillen vast te stellen tussen het kasrapport, aangeleverd door PBS en dat van firma Tracs. Het gaat weliswaar om kleine bedragen maar het is bijzonder vervelend om elke maand te gaan uitpluizen waar de fout zit.

Bovendien werden we de voorbije maanden ook geconfronteerd met allerlei storingen : bibliotheekpassen die niet gelezen kunnen worden, printkredieten die niet opgebouwd worden, verkeerde kastickets...

Gelukkig werkt de helpsdesk van Tracs wél naar behoren.

Mvg

Annelies Herbosch

bib Asse

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden