Behoeftepeiling opleiding voor (vrijwillige) begeleiders openbare computerruimtes en e-inclusieprojecten


Heel wat organisaties in Vlaanderen proberen op een inspirerende (en structurele) manier digitale inclusie te bevorderen door het inrichten van (openbare) computerruimtes en/of  het realiseren van projecten. De begeleiders van deze ruimtes en/of projecten zijn vaak vrijwilligers of doelgroepmedewerkers.

Uit bevragingen in het werkveld blijkt dat er nogal wat nood is aan opleiding voor deze begeleiders. Er zijn een aantal initiatieven die reeds opleidingen organiseren met een goed resultaat. Deze worden echter lokaal georganiseerd. Vanuit het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid willen wij nu in een behoeftepeiling nagaan wat de werkelijke opleidingsnoden in het veld zijn.

 

In eerste instantie willen wij daarom bij begeleiders nagaan welke opleidingsnoden er precies zijn en hoe opleiding voor hen het best wordt georganiseerd. We vragen u dan ook vriendelijk om de enquête voor begeleiders in te vullen indien u een begeleider bent, of indien u een organisator van deze activiteiten bent, de enquête aan uw begeleiders te bezorgen. Hiernaast bevragen we in een tweede enquête ook de mening van de organiserende instanties van deze (openbare) computerruimtes en projecten over opleidingsnoden en -mogelijkheden.

 

Behoeftepeiling begeleiders: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDZsZDF1MC1qZG...

Behoeftepeiling organisatoren: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFZjRWwzR1pyd0...

 

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

 

Weergaven: 115

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden