Ik heb net enkele dvd's van baby tv gekocht en vraag me af waar we die het beste plaatsen. We hadden er reeds 2, die staan bij de mini-zizo maar ik merk dat die precies niet zo goed worden uitgeleend.

 

Binnenkort schakelen we over naar zizo volwassenen. Zijn er bibliotheken die hun typische babydvd's, babyboekjes,... bij zwangerschap en/of opvoeding zetten?

Maar dan is de vraag natuurlijk, als je die dvd's bij het onderwerp bij de volwassenen zet, moeten we dan bijvoorbeeld ook de speelfilms over oorlogen bij de boeken over oorlog zetten?

 

Of zijn er bibliotheken die een speciaal hoekje hebben met enkel de materialen voor baby's? Boekjes, Dvd's, foldertjes voor de ouders,....  Tijdens een opleiding 'jeugdbib' zagen we voorbeelden uit de bibliotheek van Bologna, met een hoekje speciaal voor baby's, een hoekje speciaal voor peuters/kleuters,...

 

Wat is jullie mening hierover? Ik heb het dan voornamelijk over de plaatsing en niet of jullie het al dan niet pedagogisch verantwoord vinden om baby's naar dvd's te laten kijken :)

 

Weergaven: 262

Berichten in deze discussie

Wij zetten informatieve DVD's bij documentaires (Jeugd en volwassenen), Fictie DVD's bij films (Jeugd en volwassenen).

Voorlopig staan de PC cd-roms nog tussen de boeken.

Groetjes,

Anne

Bib Rotselaar

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden