Sinds enige tijd is er voor gekozen om AVI7 onder 6+ en 8+ onder te brengen. Gedurende de klasuitleen krijgen we dit jaar vaak de vraag naar AVI 7. De kinderen moeten dan tussen de 8+ en 6+ zoeken om boeken te vinden die het label AVI7 dragen. Hoe wordt dit bij jullie aangepakt. Hebben jullie een speciale aanduiding van de AVI7? Graag jullie reacties.

Weergaven: 226

Berichten in deze discussie

wij plaatsen enkel de niveauboekjes volgens niveau: van START , over M3, E3, M4, tot E4. de andere leesboeken staan bij "geel van 6 tot 9 jaar". het niveau staat er niet meer op vermeld hetgeen we vroeger bij de oude AVI wel deden met Dymo. als ze een niveau willen weten moeten ze heel specifiek op zoek in het boek zelf (vooraan in potlood door ons of achterflap van de uitgever). de Franstalige boekjes kennen zelfs geen niveaulezen...

Brigitte van Ronse

Hoi

Wij werken niet meer met AVI.

Wij moedigen de kinderen aan zelf op zoek te gaan naar hun smaak en hun niveau, met de vijfvingertest. En in de meeste gevallen lukt dat wonderwel!

AVI is een handig systeem voor de leerkracht maar we vinden het niet goed dat de kinderen puur op dat niveau zoeken. 

Met de vijfvingertest is er meer kans op leesplezier!

Sofie, bibliotheek Mechelen

In Bib Moorslede plaatsen we de nieuwe AVI-niveaus, die niet automatisch gegenereerd worden in de standaard Bibliioprint etiketten, zelf manueel in de bovenste zone met de kleurcode. Zo kan men toch snel het gewenste niveau terugvinden.

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden