Dag collega's,

 

 

In welke gemeenten is er een Autonoom Gemeentebedrijf ingericht? Valt de bibliotheek hieronder?

Welke inhoudelijke consequenties heeft dit voor de geldstromen tussen bibliotheek en gemeente? Welke commerciele waarde kan je toevoegen aan activiteiten, projecten of dagelijkse werking als collectievorming / aankoop materialen?

 

Ik wil hier meer over te weten komen omdat onze gemeente plannen heeft met CC. en bibliotheek in deze richting.

 

 

Bedankt.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Elke DE GEYNDT

Bibliothecaris

 

Bibliotheek Ternat

Kerkstraat 4

1742 Ternat

02/582.12.25

Weergaven: 336

Berichten in deze discussie

Beste collega

Bib Veurne is sinds september 2008 eigendom van en wordt geëxploiteerd door AGB Veurne. Voor de investering in gebouw en uitrusting een enorme winst ivm recup BTW (en als ik het goed begrijp ook voordeel ivm de lening). Ook voor nieuwe investeringen, collectie en werkingskosten wordt de BTW gerecupereerd.

Wat ik minder interessant vind:

- BTW-kantoor wil natuurlijk ook inkomsten, ttz BTW heffen op de inkomsten van de bib. Lidgeld is niet BTW-plichtig. Als het aan hen lag, moeten wij leengeld vragen op gedrukte materialen, wat gelukkig decretaal niet kan. Maar dan proberen ze dat via AVM te compenseren. Dus kunnen wij AVM niet gratis uitlenen.

- alles, behalve personeelszaken, wordt beslist door directiecomité en raad van bestuur AGB (ipv respectievelijk schepencollege en gemeenteraad). Daar zitten telkens een beperkter aantal mandatarissen in. Als daar geen mensen als de schepen van cultuur inzitten en/of andere mensen uit de bibliotheekraad, is er nog weinig voeling met de werking van de bibliotheek.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden