Beste,

 

COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) is een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultuur in het Meetjesland. Een onderdeel van onze werking is het ondersteunen van de Meetjeslandse adviesorganen voor Cultuur. In dat kader brengen organiseren we o.m. jaarlijks een vormings-en/of inspiratiemoment voor alle leden van de Meetjeslandse Cultuurraden.

Dit jaar willen we het verjongen en/of dynamiseren van een adviesraad op de agenda zetten, op vraag van enkele van onze voorzitters.

We willen het daarbij zeker niet louter hebben over aantrekken van nieuwe, jonge(re) leden voor een langdurig engagement, maar zeker ook focussen op andere vormen van participatie organiseren, hoe je als adviesraad ook buiten je eigen leden input kunt verzamelen, hoe je de brede bevolking kan betrekken, andere organisatievormen, …

We spraken hiervoor in eerste instantie De Wakkere Burger aan, maar nu blijkt dat zij zo goed als volgeboekt zitten de komende maanden. Ik vroeg me dan ook af of jullie nog mensen/organisaties kennen die ons hierbij kunnen helpen?

Alvast bedankt voor jullie feedback! 

Stefanie De Pauw
Stafmedewerker COMEET 

Weergaven: 382

Berichten in deze discussie

Dag Stefanie,

misschien komt mijn reactie te laat, maar wie weet heb je er toch nog wat aan.

Voor het organiseren van inspraak bij de opmaak van een ergoedbeleidsplan hebben we een aantal jaar geleden met enkele gemeenten (Maaseik, Bree, Kinrooi en Opglabbeek) een beroep gedaan op Ria Baeck (website: http://www.vitis-tct.be/ ). Zij heeft niet echt een opleiding gegeven in verjongen of dynamiseren van een groep, maar ze heeft wel onze inspraaksessies mee voorbereid en begeleid. We werkten met diverse vormen van participatie. Er kwam toen zeer veel naar voren en hebben dus echt wel wat gehad aan die begeleiding. Misschien kan zij jullie wel verder helpen!

Succes ermee!

Hallo,

Wij hebben Fred D'hondt, directeur van Socius uitgenodigd, maar dan meer naar de verenigingen zelf toe.

Zijn input slaat echter net zo goed op adviesraden

Dieter

Deze kan je ook van pas komen:
http://vorming.deverenigdeverenigingen.be/

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden