Ik heb voor de bib Vilvoorde nieuwe barcodescanners gekocht, de scanners kunnen ook smartphone en tablet schermen lezen. Op zich werkt alles ok, behalve wat het scannen van oude barcodes betreft. Voor 2010 hadden we Vubis als bibliotheeksysteem,  alle barcodes die uit die periode stammen, hebben een barcode die start met 0218 met in het totaal 11 cijfers. Sinds 2010 hebben we aleph als bibliotheeksysteem en de barcodes die sindsdien worden aangekocht starten met 026 en hebben in totaal 10 cijfers. Aleph kan geen barcodes herkennen die 0218 als prefix hebben als de 0218 daadwerkelijk ingelezen wordt.

 

Wat bij de barcodes met 0218 zou moeten gebeuren is dat de 0218 niet gelezen wordt en dat 026 als prefix gebruikt wordt.

Bij de omschakeling van Vubis naar Aleph hebben we een barcode configuratiehandleiding met barcodes ontvangen specifiek voor het merk dat we toen in bezit hadden en kan dus nu niet gebruikt worden.

Het merk van de huidige scanners is Honeywell 1900gsr2. Heeft iemand een configuratiehandleiding voor dit merk?

groeten,

Pascale

Weergaven: 321

Berichten in deze discussie

Beste Pascale,

Even googelen levert alvast dit op: http://www.manualslib.com/manual/547261/Honeywell-1900gsr-2.html#ma...

Ik heb geen ervaring met scanners van bibliotheken (ik ben theatertechnicus en docent Podiumtechnieken), maar wij gebruiken ook wel barcodescanners voor materiaalbeheer. Ik denk dat de prefix van de barcode in principe niet zo belangrijk is (als die prefix gewoon een deel van de inhoud van de barcode is). Vermijden dat een prefix ook echt gelezen wordt lijkt me eerder iets om in te stellen of aan te passen in de software dan in de barcodelezer zelf.

Wel belangrijk is natuurlijk het type barcode ("symbology"): Code 128, Code39, Codabar, EAN, enzovoort: klopt dat al wel? Is dat misschien het echte verschil tussen beide gevallen, en is de prefix eerder een toevallig bijkomend element?Zie pagina's 110 en verder van de manual hierboven.

Een andere zaak zijn de instellingen van de usb poort van je PC, tablet enzovoort die moeten overeenkomen met die van de scanner. Maar ik neem aan dat dit al wel in orde is, vermits je blijkbaar sommige barcodes wel kan lezen.

Beste groeten van Marc Vandermeulen, RITCS en Stepp.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden