Wij brengen regelmatig de iPads van de verschillende bibliotheken in ons samenwerkingsverband samen in een iPadklas. We zoeken nog een manier om deze draagbaar maar veilig te kunnen vervoeren. Zelf hadden we gedacht aan een flight case op maat met ook ruimte voor de opladers en contactdozen.

Heeft hier iemand ervaring mee met het transporteren van tablets? Of iemand die ervaring heeft met het op maat laten maken van flight cases?

Weergaven: 690

Berichten in deze discussie

Zoiets,

http://www.flightcasewarehouse.co.uk/music/typeproducts2.asp?id=751... maar dan liefst in België misschien? En wat goedkoper?

bij BiblioWaas zit elke iPad in een Carry Bag LT Targus (Targus Versavu 360° Rotating Stand/Case), gecombineerd met een Case Logic 7-10.2 transporthoes  (oplader kan vooraan in deze transporthoes). De verschillende iPads en tablets...  worden (met oorspronkelijke doos)  vervoerd in een soort 'curverbox' (4-Q-line 25l opbergdoos transparant). 

Flight case op maat laten maken door bedrijf  (bv. muziekwereld) is vrij duur, maar volgens de uitleendienst van Provincie Oost-Vlaanderen kan je -  als je beschikt over een goed ontwerp  + een goede technische dienst (van een gemeente) - het 'zelf' op maat laten maken...  In Vormingplus regio Mechelen ontwikkelden ze in 2005 fligth cases voor hun mobiele laptopklas (met ruimte voor laptops, opladers en contactdozen) en dit bij k-teg  http://www.k-teg.com/ (buitenwerk), maar de bescherming binnenin op maat voor alle benodigdheden, gebeurde dan weer door een 'handige harry'-vrijwilliger.

Bijlagen:

Bedankt voor de zeer nuttige antwoorden...

Ik had ook al gehoord dat ze in een Vlaams-Brabantse bibliotheek gebruik maakten van Griffin hoes voor hun iPads. Maar dit had vooral te maken met het feit dat je ze dan handiger kan vastpakken en dat ze beschermd zijn tegen vallen, hun iPads blijven in de bib.

Momenteel ken ik 2 oplossingen voor het transport van iPads: 

We gebruiken inderdaad de Grifin-case om onze iPads te beschermen. Griffin heeft o.a. de voltreclametest doorstaan. De iPad is dan misschien wel goed beschermd, maar je Appledesign gaat wel voor een stuk verloren :-(

Opgelet: bovenstaande kwaliteitsproducten zijn niet echt goedkoop. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden