Bib Hoeilaart heeft een fanpagina op Facebook. Ik ben één van de beheerders en ondervind een aantal beperkingen waarvan ik vermoed dat eraan te verhelpen is.

Is het normaal dat ik niet als mezelf kan reageren op berichten op de Bibpagina? Zelfs als ik Facebook als mezelf gebruik, verschijnt altijd het biblogo.

Anderzijds, als ik als bibcontent wil zetten op een andere pagina, lukt dat alleen als het fanpagina is, niet bij een groep.

Weergaven: 556

Berichten in deze discussie

Hallo Annemie,

 

bij je instellingen moet je eerst even UITvinken dat je altijd als pagina wil reageren. Dit doe je zo :

  1. ga naar je fanpagina (bibpagina dus),
  2. klik op de knop pagina bewerken (rechtsboven),
  3. klik op de optie jouw instellingen (linkerkolom),
  4. verwijder het vinkje bij 'posting preferences'

Vervolgens kan je switchen in de rechterkolom van je pagina tussen de optie "use as Annemie" of gebruiken als pagina. Bovenaan in de balk zie je de FB-avatar (prentje) van je eigen FBpagina of die van de bib.

 

Je tweede vraag is me niet helemaal duidelijk. Van een groep moet je zelf lid zijn om er iets op te kunnen posten. Misschien is dat het probleem? Kan je de bib lid maken van de groep waarop je iets wil posten?

 

grts,

Katrien

Eerste vraag is nu opgelost. Bedankt.

Tweede vraag: Dit is de boodschap die ik krijg als ik me lid wil maken van een pagina van een openbare groep of als ik er een bericht wil zetten :

Je gebruikt Facebook als Bib Hoeilaart

Als je deze pagina wilt weergeven, moet je Facebook niet namens je pagina gebruiken, maar moet je Facebook namens jezelf gebruiken.

Persoonlijk vind ik dat ook een nadeel van pagina's, je kan dus niet vanuit je organisatie(pagina) reageren op groepen of dergelijke. Een pagina is nogal statisch.

Via een groep heb je veel meer interactie maar het nadeel is dan weer dat je alles in je eigen naam doet.

Groetjes,
Anne

Het grootste nadeel van een groep is dat berichten niet in het nieuwsoverzicht van je fans terechtkomen. Uit de statistieken van Facebook blijkt nu net dat het merendeel van de gebruikers niet doorklikt naar pagina's, groepen of profielen, maar vooral leest wat er in dat nieuwsoverzicht verschijnt.

Groepen zijn bedoeld voor interne communicatie (vb. een groep klasgenoten, collega's, leden van een vereniging kunnen een groep gebruiken om met elkaar te overleggen), pagina's voor externe communicatie (een organisatie die met leden of klanten wil communiceren). Vandaar dat je als pagina geen lid kunt worden van een groep, dat heeft in dat opzicht immers geen nut.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden