Wij willen starten met een pagina op Facebook.

Ik wou graag weten op wiens FBaccount best een pagina wordt aangemaakt.

Doen andere bibliotheken dit vanuit een account van een personeelslid? Voegen jullie dan extra beheerders toe? En wat als de hoofdbeheerder niet meer op FB wil of werk en privé gescheiden wil houden?

Zelf zou ik liever een apart profiel aanmaken voor de bib en dan van daaruit een pagina over de bib, maar welke naam geef ik dan aan dat profiel? Dit ook de naam van de bib geven wil zeggen dat ze beiden (zowel profiel als pagina) op FB zitten.

Deze laatste werkwijze heb ik al eens uitgetest, maar ik vind er niets van terug op FB (profiel zonder vrienden met pagina zonder fans is blijkbaar niet opzoekbaar)???

Ik heb de inspiratiegids al doorlopen en het FB helpcentrum, maar ik vind niet echt een antwoord op deze vraag.

 

Iemand tips?

Weergaven: 853

Berichten in deze discussie

Bibliotheek Halle :

 

Wij hebben vanuit het privé account van de bibliothecaris ( zij gebruikt deze eigenlijk nooit) de pagina van de bib aangemaakt. Daarna administrators toegevoegd. De administrators kunnen dus met één knop switchen tusssen hun persoonlijk profiel en het profiel van de bibliotheek.

 

Hier is geen probleem met werk en privé dat niet gescheiden zou zijn..

 

 

 

Een Facebook-account (profiel) kan volgens de policy van Facebook alleen voor natuurlijke personen. Voor een organisatie (bvb. bibliotheek) dien je dus een Fan Page aan te maken. Je maakt dan inderdaad één of meer personeelsleden (normaal degenen die structureel met de pagina bezig gaan zijn) beheerder van die Fan Page. Deze personen moeten dus inderdaad een persoonlijk Facebookprofiel hebben.

Privé en werk gescheiden houden kan prima, want je kunt handelingen die je als beheerder doet, doen alsof je die pagina bent. Dit is een optie die rechtsboven, onder de beheerders staat. Bijvoorbeeld bij de Fan Page van onze Brusselse bibliotheken staat er "Facebook gebruiken als Brusselse Bibliotheken". Terwijl een collega en ikzelf de beheerders van de Fan Page zijn.

Je kunt achteraf altijd beheerders toevoegen of weer verwijderen i.f.v. personeels- of functiewisselingen.

Het is zeker geen goed idee om een apart "persoonlijk" profiel voor de bib aan te maken en dat profiel dan als beheerder voor de page aan te duiden. Want zo creëer je inderdaad een "dubbele aanwezigheid" op Facebook.

Persoonlijk vind ik het trouwens positief dat je de bibliotheek een gezicht geeft door échte personeelsleden beheerder van de Fan Page te maken en niet een of andere anonieme account. De bibliotheek is een zaak van mensen!

Ondertussen al een klein beetje verouderd, maar dit is onze handleiding ivm fanpagina's.

Grote bonus is dat ook klanten zonder een eigen Facebookpagina de berichten kunnen bekijken. Ze kunnen alleen niet reageren of iets leuk vinden. Daarvoor moet je ingelogd zijn. Vanaf 25 fans (als ik me niet vergis) kan je een eigen URL laten aanmaken. Zeker doen dus bv. www.facebook.com/naamvanjebib. Heel handig bij de promotie/communicatie over je facebookpagina. En dus zeker ook vermelden dat deze ook kan bekeken worden door "niet-facebookers".

 

Bedankt voor alle reacties. We hebben intussen een pagina met twee beheerders van het personeel.

Ik wil de gebruikersnaam (eigen URL) nu aanmaken, maar ik moet eerst de account verifiëren door een gsmnummer op te geven. Hebben jullie dit ook moeten doen?

Is dit gratis of moeten we via sms iets bevestigen aan FB?

Iemand een idee?

Wij hebben in elk geval geen gsmnummer moeten opgeven en wij hebben toch een eigen url kunnen aanmaken. (www.facebook.com/bibliootheekhalle)

 

Is wel al een tijdje geleden...

Ik heb een tijdje geleden ook eens een GSM-nummer moeten opgeven in Facebook (of was het in Google?) om iets gedaan te krijgen.  Er wordt dan via SMS een code gestuurd die je in Facebook moet ingeven.  Bij mij waren daar geen kosten aan verbonden.

Google geeft de mogelijkheid om via GSM of via briefkaart je identiteit te bevestigen. Bij Facebook kon dit aanvankelijk zonder GSM, maar ik meen mij te herinneren dat wij voor de 2de facebookpagina (voor het buurtinformatiecentrum/voormalige uitleenpost) ook alleen via GSMnummer konden laten bevestigen. We hebben toen de werkgsm van onze ICT-collega gebruikt. Met zijn medeweten uiteraard ;-)

Volgens mij was dit toen wel gratis. 

Wij hebben inderdaad een smsje ontvangen, want er was geen andere manier om de URL te bekomen.

We zitten nog steeds in de opstartfase en ik bekijk heel wat pagina's van collega bibliotheken ter inspiratie.

Maar www.facebook.com/bibliotheeksinttruiden is nu een feit.

Bedankt aan iedereen voor de tips!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden