Sinds woensdag is de Facebook Timeline voor fanpagina's een feit (zie bv. www.facebook.com/biblonderzeel).  Eind deze maand zullen alle pagina's automatisch omgezet worden naar de nieuwe layout, maar je kan deze ook nu al activeren.  Eerst wordt de Timeline in voorbeeldweergave getoond.  Nadat je de nodige aanpassingen hebt gedaan kan je je vernieuwde pagina publiceren.

 

De belangrijkste wijzigingen:

- Gedaan met de landingspagina's:  het is niet langer mogelijk om een tabblad in te stellen als startpagina voor niet-fans.

- Nieuw leven voor tabbladen: de tabbladen worden voortaan naast elkaar bovenaan de pagina weergeven en vallen hierdoor meer op.  Bovendien kan je zelf kiezen in welke volgorde ze getoond worden.  Klik op het pijltje rechts van de tabbladen om ze allemaal te tonen.  Klik in de rechterbovenhoek van een tabblad.  Nu kan je kiezen met welk tabblad je dit van plaats wil verwisselen.  Het tabblad '"foto's" staat altijd links en kan niet verplaatst worden.  

- Nieuw leven voor Wix, Shortstack,... : met deze eenvoudige Flash-editors kan je extra tabbladen aanmaken met bv. een catalogus-zoekveld, andere widgets,...  Via paginabeheer -> apps -> wix -> instellingen wijzigen -> afbeelding uploaden kan je de standaardafbeelding van het Wix-logo vervangen door een eigen pictogram.  Als ik binnenkort wat tijd heb, dan zal ik een korte Wix-handleiding op Kenniskantoor plaatsen.

- Nieuw leven voor favoriete pagina's : pagina's die je leuk vindt vanuit je pagina worden bovenaan weergegeven en bij elke 'vind ik leuk' wordt voortaan ook de profielfoto van de pagina weergegeven in de stream.  Via paginabeheer kan je 5 favoriete pagina's kiezen die worden getoond in het overzicht.

- Nieuw leven voor hoogtepunten : Door in de rechterbovenhoek van een post te klikken kan je deze uitlichten (groter weergeven).  Ook kan je de (verre) geschiedenis van je bib op deze manier samenvatten op je Timeline.  

- Nieuwe omslagfoto:  net zoals bij de persoonlijke timeline kan je bovenaan een grote omslagfoto toevoegen.  De profielfoto overlap hiermee, waardoor je beide foto's in elkaar kan laten overlopen.  Dit kan bv door je omslagfoto te uploaden naar http://timelinecoverbanner.com/11/paper-texture-facebook-timeline-b...   en vervolgens op te slaan als omslagfoto en profielfoto.  De afmetingen voor de foto's vind je op http://www.techbyte4u.com/2011/12/how-to-create-creative-photos-for...

 

Veel plezier ermee!

      

   

Weergaven: 865

Berichten in deze discussie

Voor Bibliotheken die met de nieuwe fanpagina aan de slag willen en een nieuwe omslagfoto willen ontwerpen: toch rekening houden met een paar beperkingen die Facebook heeft opgelegd:

  • Er mag geen promotie voor "liken" of het delen van de pagina verschijnen op de omslagfoto. Niet in tekstuele vorm, maar ook niet met het bekende "like" symbooltje (de duim), pijltjes naar de "like" button enz.
  • Voor bibs misschien wat minder relevant, maar volledigheidshalve: ook prijzeninfo (en dan vooral promoties en kortingen) mag niet.
  • Wel relevant: ook contactinformatie (telefoon, website, e-mail...) mag je in de omslagfoto iet vermelden...

Wel nieuwsgierig zo wat jullie er mee aanvangen...

Bron:

http://www.socialbakers.com/blog/447-what-you-can-t-put-in-the-new-...

Voor de juiste afmetingen van alles op de nieuwe Timeline is deze pagina handiger en vollediger dan die uit mijn oorspronkelijke post: http://www.frankwatching.com/archive/2012/03/07/facebook-timeline-o...

De Facebook-sjablonen van Wix zijn nog steeds niet aangepast aan de nieuwe breedte, maar ze worden gelukkig wel mooi gecentreerd weergegeven.  Er wordt nog aan gewerkt....  Het iets minder veelzijdige alternatief Shortstack was vanaf dag 1 wel al Timeline-ready.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden