Hoe kan je een filmtrailerlijst maken in een blogbericht? We hebben een theorietje uitgewerkt en het blijkt alvast te werken in de blogsoftware Expression Engine (bibportaal ISIS : zie culinaire speelfilms)

STAP 1 : maak een tabel aan met minstens 2 kolommen (via knopje tabel. Werk je met andere blogsoftware dan zal je de html-code moeten plakken in de html-editor. Kopieer de code die je vindt bij http://www.handleidinghtml.nl/ hoofdstuk tabellen - eenvoudige tabellen)

STAP 2 : typ in een van de kolommen de titel (+ bijhorende tekst) van de film/tvserie. Dit geeft je houvast wanneer je straks in de html-editor de bijhorende trailercode moet plakken,

STAP 3 : zoek de trailer op You Tube. Kies de optie Delen en vervolgens insluiten. Kies voor de oude insluitcode en bij voorkeur ook aangepast formaat. Wij opteerden voor 250 pixels.


STAP 4 : Kopieer de code en ga naar de html-versie van je blogbericht. Plak de code op de juiste plaats (vandaar belangrijk dat de cellen met de filmtitels al gevuld is). 

Herhaal dit voor elke trailer.

In bijlage een pdf-handleiding (met extra schermafdrukken)

Weergaven: 408

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Hallo Natasja,

net een klein testje gedaan en 't lijkt wel te werken. Helaas via een ommetje:

  1. Diavoorstelling opladen naar Slideshare,
  2. daar dan rechtsboven via het Embedknopje de code kopiëren,
  3. die slide-sharecode vervolgens plakken in de html-versie van je bericht.

Slideshare heeft z'n oplaadmaximum/diavoorstelling wel teruggeschroefd naar 100MB, wat ons helaas soms wel parten speelt. Hopelijk groot genoeg voor jouw plannen...

Ik denk dat onze powerpoints een vergelijkbare kwaliteit hebben: niet zo duidelijk in de verkleinde versie, maar best redelijk van kwaliteit als je de slideshow op maximaal venster bekijkt.

Een mogelijk alternatief zou kunnen zijn : je dia's opslaan als afbeeldingen en die dan verwerken tot een filmpje met bv. windows movie maker. Dat dan opladen naar You Tube. Of de kwaliteit dan beter is... Niet echt zeker.

't probleem ligt misschien vooral bij de schermafdrukken zelf. Dat is toch de indruk die ik soms heb bij onze eigen powerpoints.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden