Na wat proberen ben ik erin geslaagd om de zoekwidget voor ons gloednieuw bibportaal aan te passen.  

Onze blog fungeert als startpagina voor de catalogus (http://londerzeel.bibliotheek.be) .  De standaardwidget viel onvoldoende op om dit duidelijk te maken.

 

Omdat er op Bibnet nog geen uitleg te vinden is over css wil ik hier een relatief eenvoudige manier van werken delen.

 

1)Kopieer de inhoud van http://3666tim.woelmuis.nl/style.css naar kladblok en sla het lokaal op als style.css

2) Maak bv. op www.woelmuis.nl een gratis account aan als je niet over een server beschikt waarop je het css bestandje online kan plaatsen en upload je style.css bestandje

3) Maak een zoekwidget via http://www.bibliotheek.be/node/add/zoekwidget en plak bij 'extra css' de URL van je style.css bestandje (bv. http://3666tim.woelmuis.nl/style.css)

4) Bekijk het voorbeeld en pas zo nodig het CSS-bestandje aan in kladblok.  Upload het telkens opnieuw en vernieuw het voorbeeld van je widget tot deze helemaal goed zit.

5) Kopieer de code en plak deze in je blog of website.  Pas eventueel nog width en height aan.

 

Uiteraard kan je met CSS veel meer doen dan letters vergroten, maar voor ons was dit voorlopig het belangrijkste.  Op http://www.w3schools.com/css/ staan heel wat praktische voorbeelden.

Weergaven: 215

Berichten in deze discussie

Meer doen met CSS bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan: ik kan weinig of niets aan het titelveld veranderen en ook niet aan de link 'Deel deze widget', waardoor de mogelijkheden wat te beperkt bleven.

Gelukkig kan het ook eenvoudiger: de HTML-code van de frame met het widget kopiëren naar een HTML-widget op onze blog.  De HTML kan immers wel makkelijk aangepast worden.

In bijlage de code van wat ik er op http://londerzeel.bibliotheek.be tot dusver van gemaakt heb.  In kladblok kan je ook zonder HTML-kennis de URL van de catalogus wijzigen, de kleurcodes, opmaak, afmetingen,...   

 

 

 

 

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden